Matthias Mayer

Det er en ekte skilegende som nå legger opp. Med elleve verdenscupseirer, tre OL-gull og en OL-bronse er det ingen argumentasjon. Østerrikeren har kjørt 13 sesongen på det høyeste nivået. Den siste verdenscupseieren for 32 år gamle Matthias Mayer kom i utfor i canadiske Lake Louise i 2021.

Østerrikeren kunngjorde nyheten like før super-G-rennet i Italia torsdag. – Til SRF kommer Matthias Mayer med en rimelig klar melding: «Tiden er inne for meg. Bålet har brent opp»

Les: Chelsea er enig med fransk landslagsspiller

Han har tatt ett OL-gull i utfor (2014) og to i super-G (2018 og 2022). Han tok også bronse i utfor i 2022.

Jeg er fornøyd med karrieren min

Det var en motsetning til kommentarene han kom med for noen uker siden.

– Jeg kunne ikke tenke meg å sitte hjemme og se det foran TV-en. Det er bra for meg at jeg er her, og jeg gleder meg til helgen, sa han til Kronen Zeitung.

Les på Radiosporten: Fikk sparken – bare dager etter julaften

Denne sesongen har han stått to ganger på pallen, men det blir ikke flere renn. Mayer kjørte heller ikke utforrennet i Bormio onsdag. Dagen før ble han treer på treningen. Østerrikeren har med andre ord slett ikke hatt noe kriseåpning på årets sesong.

– Jeg har fått en god start, men nå er det nok, sa Mayer.