(foto: arsenal, twitter)

Det er tydelig den norske midtbanespilleren Martin Ødegaard tar sin kapteinsrolle på Arsenal seriøst og til stadig større begeistring hos pressen i England. (Og her hjemme, men vi har allerede gått fullstendig av skaftet i vår beundring)

På søndag var Arsenal på besøk hos Everton på Goodison Park. En kamp som ikke overraskende endte med seier (0 – 1) til Arsenal. Mens Everton er i krise ligger under streken med bare 1.poeng kjemper Arsenal helt i toppen av Premier League. Akkurat som Tottenham og Liverpool har de bare en uavgjort på fem kamper, men Manchester City er eneste med full pott.

Les: L’Equipe: Tre litt for beleilige PSG-overganger sjekkes av UEFA

Overraskende ble ikke Aaron Ramsdale tatt ut til kampen mot Everton. – Arsenal sin førstekeeper satt på benken under hele kampen. Nå får han hyllest av kaptein Martin Ødegaard.

«Det var fantastisk av ham» sier Ødegaard ifølge Goal.

Aaron Ramsdale har vært fast inventar mellom stengene i Arsenal de siste to sesongene. Nysigneringen David Raya sikk sjansen og holdt nullen. Arteta begrunnet avgjørelsen med at han ønsker seg to gode keepere og at han skal rotere i løpet av sesongen.

LES OGSÅ: Bild: Landslagsjobb venter på Özil

Så hvordan taklet Aaron Ramsdale det hele?

På beste måte om vi skal tro Martin Ødegaard.

– Han er en fantastisk personlighet og reagerte godt ved å støtte laget. Han var der og tilførte energi. Det var fantastisk av ham. Vi har to gode keepere og tøff konkurranse, sier nordmannen ifølge Goal.

Ødegaard tror at benkingen kan styrke Ramsdale.

– Han vil fortsette å jobbe hardt som han alltid gjør, sier han.

Aaron Ramsdales kontrakt med Arsenal løper til sommeren 2026.