Martin Ødegaard, det norske fotballvidunderet, har vært tilknyttet det spanske laget Real Madrid i flere år. Siste sesong har han vært lite på banen, men nå er det klart at det går mot bedre tider. For ikke lenge siden kom nyheten om at unggutten på 22 går til den engelske toppklubben Arsenal. Det betyr at han også får spilletid i Premier League, og drakten vi skal holde utkikk etter på banen bærer nummer 11.

Ikke bare flytter Ødegaard over til England. Byttet medfører også at han får en hyggelig ukelønn. Den er nemlig på hele 441 000 kroner. Det må man si er en ganske bra betaling for en som fremdeles bare er en ung gutt.

Ta noen økonomiske grep

Selv om det er de færreste av oss som kan skryte av en like god ukelønn om Ødegaard, finnes det mange knep vi kan gjøre for å få mer igjen for pengene våre. Å sette opp budsjett slik at vi har kontroll over både inntekter og utgifter er et av dem. Noe annet er å sørge for at vi ikke betaler for ting vi ikke bruker, som strømmetjenester eller abonnement på byens helsestudio.

De fleste av oss har også lån, enten det er til bolig, bil, hytte eller forbruk. Disse lånene betaler vi rente på, og det er mye å hente ved å få denne renten så lav som mulig. Flere lån til flere långivere betyr også mer å passe på samt flere gebyr å betale. Refinansiering av lån er derfor et veldig smart grep for deg som vil få pengene til å strekke litt lenger.

Samle flere lån og gjeldsposter

Å refinansiere betyr rett og slett at du baker dyr og eksisterende gjeld inn i et nytt lån. Først må du finne ut hvor mye du har i gjeld, og så må du søke om å få låne denne summen. Det kan du gjøre ved å benytte deg av en sammenligningstjeneste. Her kan du sende inn én søknad, som så går videre til flere banker. Disse vil konkurrere om å gi deg sitt beste tilbud i håp om at du skal velge dem.

Når du har mottatt et tilbud du liker og synes er bra, betaler du ut de andre gjeldspostene med dette nye lånet. Da har du et lån å forholde deg til, kun en långiver og et termingebyr hver måned. Totalt sett vil antagelig også renten du betaler nå være rimeligere enn hva du hadde før.

Pengene du har spart inn kan du, for eksempel, bruke til å nedbetale lånet ditt raskere enn avtalt.

Få penger til overs til det som er gøy

Livet handler også om å ha det moro, og det kan faktisk være gøy å sette seg et sparemål. Det kan være det er nødvendig med nytt skiutstyr til neste ferie på fjellet, en sykkel som gjør det morsommere å være aktiv, oppussing av kjøkkenet eller noe helt annet. Sett av litt penger hver måned, og nyt gleden av å spare til noe du eller familien ønsker seg.

Når vi først er inne på sparing, er det også viktig å tenke litt over mer langsiktige sparemål. Det vil lønne seg å ha en bufferkonto og en egen pensjonsparing. Når du har fått dette på plass, blir det enda morsommere å sparke fotball på nærbanen eller gå en lang tur på ski. Du kan nemlig gjøre dette med lave skuldre, vel vitende at selv om du ikke tjener like mye som Ødegaard så har du full orden og styring på økonomien.

«Skrevet av Ostriching.com»