Dirigenten uten orkester.

Martin Ødegaard var med ett mål og to assisterer sterkt med til at Vitesse slo Groningen 3-1 og dermed er klar til å møte Utrecht i finalen om en europaliga billet.

Martin Ødegaard (20) brukte 67 sekunder på å score 1–0.  Vitesse-treneren mener Ajax ikke er bra nok når nordmannen nå skal finne ut hvor han skal spille etter sommerferien.

«Jeg spilte veldig dårlig i den første kampen mot Groningen, så jeg var tent på å slå tilbake i dag», sier Ødegaard til nederlandske Fox Sports.

«Med ett mål og to målgivende er jeg selvfølgelig glad».

Les: Betal 500 millioner ellers: Gareth Bale truer med å «bli og spille golf»

Martin Ødegaard stjal showet da scoret etter bare et minutt da han kom alene gjennom tvilsom Groningen forsvarsspill. – Etter en halv time var han i assist rollen to ganger på tre minutter. Først nådde han Tim Matavz, som bare dyttet ballen i boksen til 2-0.

Kort tid etter plasserte Ødegaard et hjørnespark på pannen til den samme Matavz, som ga Vitesse 3-0.

Groningen fikk et trøstemål da det var ti minutter igjen av kampen.

Les på Popidol: Ny drikketabbe i siste episode av «Game of Thrones»

Vitesse med 4-3 totalt mot Groningen er med det videre til finalerunden mot Utrecht. -Kampene spilles 24 og 28 mai.

Nå som det snart er sommerferie vil fremtiden til Martin Ødegaard avgjøres, Real Madrid «rydder i rekkene». Ajax er på ballen og mest aktuell, men den ekstreme formen til Ødegaard overrasker.

Vitesse-trener Leonid Slutskij mener at nordmannen bør gå til en større klubb og ikke velge Ajax.

– En tøffere liga vil være bedre for hans utvikling, sier russeren til Algemeen Dagblad.

Vitesse – Groningen 3-1
Europaliga Kvalifisering
2′ 1-0 Martin Ødegaard
28′ 2-0 Tim Matavz
31′ 3-0 Tim Matavz
81′ 3-1 Kaj Sierhuis