(c) Bilde RBK: Marius Lundemo

Rosenborg har etter en elendig start på sesongen klart å klatre seg ut av bunnstriden med jevnt godt spill. 6 plassen er nesten akseptabelt et hav bak serieleder Bodø/Glimt, men tatt i betraktning de siste års kaos, som forventet egentlig.

Senere i dag tar Rosenborg imot Sandefjord i alvorlig poeng nød, men det blir uten Marius Lundemo som klar for den kypriotiske toppklubben APOEL Nikosia.- På Kypros vil han spille med sin tidligere lagkamerat Mike Jensen.

Les: «Marcelo Bielsas plan for Premier League bør inkludere to signeringer»

Lundemos kontrakt med Rosenborg utløper 31. juli, men klubbene er blitt enig om en avtale. Lørdag bekreftet RBKs sportssjef Mikael Dorsin overfor Adresseavisen at 26-åringen har dratt til Kypros.

Midtbanespilleren spilte sin hundrede og siste kamp for Rosenborg mot Start på torsdag (0 -0). Fredag tok han farvel med lagkameratene og støtteapparat i RBK-garderoben, før han slutter seg til sin nye klubb innen kort tid.

«Det har vært en bra tid med mange oppturer og noen nedturer. Jeg har vært med på veldig mye og det har skjedd mye i løpet av mine tre år. Det er vemodig å dra, for jeg har blitt glad i klubben og byen. Det er litt spesielt», sier Marius Lundemo i et avskjedsintervju til RBK sine sider.

«Jeg synes det virker som en spennende mulighet. Og så var de veldig gira på å hente meg. Jeg synes det virker spennende å prøve noe i utlandet. Det er en klubb som er med i Europa, så jeg syntes det passet fint», sa Lundemo til Adresseavisen 1. juli.

På Kypros får 26-åringen et gjensyn med tidligere Rosenborg-kaptein Mike Jensen. Hans tidligere trener Kåre Ingebrigtsen ledet den kypriotiske klubben i 46 dager før han fikk sparken i februar.

Les: Skjelbred nærmer seg comeback

Lundemo starter fotballkarrieren i Bærum før han dro til Lillestrøm i 2014. Der var han i to år før han ble klar for Rosenborg i desember 2016. Sist sesong ble det 22 kamper i Eliteserien for 26-åringen.

Ghayas Zahid er eid av APOEL og har spilt 60 seriekamper fordelt på to sesonger for kypriotene, men er for tiden på utlån i greske Panathinaikos.

Også John Arne Riise har vært innom klubben. Riise spilte én sesong på Kypros og vant både ligaen og cupen med gultrøyene i 2015.