Kylian Mbappe og Nasser Al-Khelaifi da alt var i skjønneste orden.

I dag er det stormøte på Parc des Princes for å diskutere fremtiden til Kylian Mbappe. – Den franske superstjernens team er ledet av mor Fayza Lamari, mens Paris Saint-Germain er ledet av klubbpresident Nasser al Khelaifi.

Blir det salg i sommer? eller vil Mbappé spille ut kontrakten for neste sommer? Et tredje alternativ har nå skutt fart, skriver Marca: en ny kontrakt på to-tre år med en muntlig avtale om å selge Mbappé neste sommer.

Les: Fyrte av bud på 1,2 milliarder

På den måten kan PSG fortsatt få betalt for sin investering og Mbappé kan rolig spille en sesong til slik han hadde tenkt. PSG forventes å tilby dette alternativet på møtet i dag.


Da Kylian Mbappe sendte et brev til Paris Saint-Germain for å si at han ikke hadde planer om å benytte forlengelsen i sin kontrakt kom det store reaksjoner. Den manøveren betydde at Mbappe planla å forlate i 2024, men PSG forsto at hvis dette var tilfelle, kunne de enten prøve å selge ham i sommer eller risikere å miste ham gratis neste år.

Det er behov for en løsning og det blir et møte mellom spillerens representanter og klubbens direktører fredag.

Men det ville ikke være noen frigivelsesklausul skriftlig, siden de er forbudt i Frankrike, og ideen om en overføring i 2024 ville være en muntlig forpliktelse.

LES: Erik ten Hag stoppet Tom Heaton avtale

Det er sannsynlig at PSG vil tilby ham denne nye kontrakten på dette møtet og se etter å forkaste den som for øyeblikket er signert, som lar Mbappe gjennomføre et tredje år under de samme betingelsene som de to foregående, så lenge han gjør det før juli 31.

Mbappes kontroversielle brev har kjølt forholdet mellom PSG og leiren hans alvorlig, men Al-Khelaifi har hatt et nært forhold til spillerens familie i mange år.

Real Madrid kommer ikke til å gjøre noe foreløpig, da de ikke ønsker å gå i samme felle som forrige sesong.

Det er verdt å merke seg at i 2021, da han også hadde ett år på kontrakten, tilbød Los Blancos 200 millioner euro og ble avvist.

Kylian Mbappe tjener 72 millioner euro brutto per sesong pluss en bonus på ytterligere 60 millioner euro som han vil motta i juli og en lojalitetsbonus på ytterligere 60 millioner euro som betales når markedet stenger i september.

PSGs hastverk er fornuftig, og gitt fristene for disse betalingene.

Uavhengig av datoen for når en hypotetisk avtale inngås, for Mbappe å gi opp en årskontrakt med klubben sin nå vil det bety å gi opp rundt 100 millioner euro netto mellom lønn og begge bonusene, nesten 200 millioner euro brutto.

LES OGSÅ: Gjør Erik ten Hag misunnelig

  • Mbappes fire alternativer
    Det er i hovedsak fire scenarier som Mbappe står overfor, og ett av dem er å utarbeide en helt ny kontrakt.
  • Et annet alternativ er at Mbappes plan skal oppfylles, som er å bli for nå, men å forlate i juni 2024.
  • Da er det mulighet for at han selges nå, slik at PSG kan tjene litt penger i stedet for å miste ham gratis.
  • Det mest usannsynlige av scenariene er at Mbappe utløser opsjonen hans til å fornye sin nåværende avtale for ett år til, da det ville bety å gå imot det han sa i brevet.