De Jong har det som plommen i egget i Barcelonas gater. (foto: barca, twitter)

Spør Manchester United-suppportere hva de synes om Frenkie de Jong-prosessen forrige sommer, så får du garantert et grynt til svar. Erik ten Hag ønsket og trengte sin midtbanegeneral fra Ajax, Barcelona trengte sårt salgsinntektene. Nederlenderen nektet å bli en brikke i dette spillet og forlate Camp Nou. Man United og Barcelona presset likevel på for å sluttføre dealen før overgangsvinduet stengte. Året senere fremstiller Barca-presidenten det hele som del av den store planen – at det ikke ble salg.

Det er liten tvil om at Frenkie de Jong har vært en av nøkkelspillerne til Xavi i sesongen som endte med La Liga-tittelen, men at Barcelona jobbet for å hindre salg forrige sommer, det er det få som tror på. Bortsett fra Barca-president Joan Laporta.

LES: Erik ten Hag stoppet Tom Heaton avtale

-I fjor fikk vi et bud på 100 millioner euro for De Jong, men vi gjorde det rette i ikke å selge ham, begynner klubbpresidenten til Onze TV3.

– Det er spillere som representerer spillestilen vår, og som er essensielle for lagets fremgang, fortsetter Laporta. Som legger til at Barca også har mottatt bud på Pedri, Andreas Christensen, Ronald Araujo og Ansu Fati.

Selv om Barcelona-presidenten vil vise hvordan han gjør nøkkelspillerne untouchable, forsvinner ikke presset fra La Liga om å kutte kostnader/selge spillere for 200 millioner før sesongstart.

LES OGSÅ: Gjør Erik ten Hag misunnelig

Laporta forteller ikke hvem som fyrte av budet på 100 millioner euro, men det lukter et desperat Man United. Et salg av Frenkie de Jong kan fortsatt bli Barcelonas redningsplanke før sesongstart. Vi er spente på om det blir en runde to med salgsprosess for nederlenderen i sommer.