Kunne ikke garantere Henderson noe mer spilletid før VM. (foto: united, twitter)

The Sun pleier alltid å være tidlig ute, ofte litt for tidlig. Likevel, når det gjelder Harry Maguire og kapteinsbindet høres det unektelig ut som tabloidavisen har rett.

For Harry Maguire har måttet tåle mye pes det siste året. Solskjærs selvskrevne kaptein har ikke akkurat lykkes i jobben, verken på banen eller garderoben (kan det virke som fra utsiden).

LES: Kompany i jobbsamtaler med klubber i Bundesliga og Ligue 1

Nå er Erik ten Hag på plass på Carrington og skal stake ut kursen for United-troppen. Hvor skal vi? Hvordan? Og hvem skal lede oss?’

Ifølge Sun blir en av endringene til ten Hag at Maguire må gi fra seg kapteinsbindet. Ingen sjokkmelding hvis den kommer, spørsmålet blir: Hvem er rett mann til jobben?

Sun hevder manageren overlater til laget selv å stemme frem ny kaptein. Her er David de Gea favoritt, med Cristiano Ronaldo som en naturlig kandidat.

Etter å ha blitt signert helt tilbake i 2011 under Sir Alex Ferguson, har De Gea, i motsetning til Ronaldo, som tilbrakte 12 år borte fra klubben, vært en viktig brikke på Old Trafford i godt over et tiår. Han har vært klubbens beste spillere de siste årene, er godt likt og en kaptein-utnevnelse kan gjøre at keeperen vil bli værende på Old Trafford ut karrieren.

Fornuftig valg, men…

Vi husker da Erik ten Hags Ajax kjørte over Juventus og Real Madrid i Champions League 2018/19-sesongen, da ledet 19 år unge Matthijs de Ligt troppene på kamparenaen til semifinale og Eredivisie-tittel.

LES: Zlatan skal inn i forhandlinger der han faktisk ikke får diktere betingelsene

Vi tror neppe det blir et totalt overraskende valg av ny kaptein hos United, men tenk hvis ten Hag tør å styre kapteinsvalget i retning neste generasjon United-spiller? Det skjer ikke, men hadde sendt et spesielt signal om at et nytt og langsiktig prosjekt er på gang på Old Trafford.