Har ikke råd til å gå inn i samme felle som forrige sesong. (foto: arsenal, twitter)

Han har satt inn fire scoringer og levert to assists i Premier League så langt. Gabriel Martinelli har vist han har en vanvittig energi, teknik, og evne til å avslutte i verdens tøffeste liga. Arsenal kan takke Manchester Uniteds oppfatning av at spilleren var for pinglete.

Rio Ferdiand kommenterte i helgen etter Martinellis scoring mot Liverpool i det første minuttet, at 21-åringen er en spiller han hele veien har hatt sansen for. Dessverre for Ferdinand delte ikke gamleklubben United hans entusiasme.

Martinelli var på try out hos Man United i 2015, 16 og 17, der tilbakemeldingen skal ha vært at han kom til regulary get pushed off the ball, eller på godt norsk: fysisk for pinglete for Man United.

Ifølge Manchester Evening News var det tre faktorer som avgjorde at de røde djevlene lukket døra for den unge brasilianeren.

Manglende evne til å stå imot fysisk sterkere motstandere og at United mente de allerede hadde tilsvarende talent som Martinelli på akademiet. Det siste var at brasilianske Ituanos krav om 6 millioner pund ble sett på som for høyt…

På søndag fikk en av verdens beste klubber verst tenkelige start etter scoring av spilleren (nydelig gjennomspilt av Ødegaard) som ikke var verdt 60 millioner for noen år siden.

Mikel Areta takker og bukker. Martinelli har vist han har alt å gjøre i verdens tøffeste liga, allerede som 21-åring. Nå forhandles det for forlengelse med «pinglete» Martinelli som gjør ham til en av klubbens best betalte sammen med Jesus, Partey og Saka.

6 millioner pund virker ikke lenger så dyrt, eller hva United? Arteta og Arsenal-supporterne takker og bukker for muligheten.