Sesko ruver som Haaland. (foto: salzburg, twitter)

Han ble hentet til RB Salzburg samme år som Erling Haaland. Men der Haaland hadde hastverk med å ta overgang til Borussia Dortmund på sin ferd mot toppen i løpet av de neste tre årene, valgte Sesko å bli i Østerrike.

Agenten til den slovenske senterforwarden fortalte for to år siden at før RB Salzburg-overgangen var de største klubbene på med tilbud.

LES: Spansk media: Xavi ønsker signeringen som topper Lewandowski-overgangen

-De største klubbene i Europa forsøkte å hente ham. Interressen var enorm, jeg har aldri sett noe lignende, fortalte agent Elvis Basanovic til SPOX.

Da skal Manchester United, City, Chelsea, Bayern, Juventus, Dortmund og Ajax alle ha vist sin interesse.

Men valget falt på Salzburg.

-Hadde vi valgt pengene, så hadde Benjamin flyttet til England eller Italia, men vi valgte å se på det større bildet og valgte Salzburg. Her har han kunnet utvikle seg, og ledelsen har virkelig ønsket ham, noe som var viktig for oss, fortalte agenten.

Som beskriver 19-åringen som et av de største talentene på markedet.

-Benjamin er en av de største talentene i sin aldersgruppe i Europa. Han har en utrolig fysikk, er høy, rask, har ekstrem spenst, er teknisk og har sin største styrke i avslutningene, sier agenten.

Okay, ikke så uvanlig at en agent skryter uhemmet av spilleren sin, men ifølge overgangsjournalist Romano passer beskrivelsen av 19-åringen til Manchester Uniteds vurdering av senterforwarden. Benjamin Sesko har definitivt spilt seg inn på radaren til Man Utd.

Selv om Manchester United ikke har trykket på let’ s buy-knappen ennå, vil Ronaldos fremtid/manglende fremtid på Old Trafford kunne påvirke et fremstøt mot Sesko.

19-åringen er like høy som Haaland, har fart og kombinasjonen av egenskaper som kan terrorisere motstandernes forsvarsspillere. På U15-laget hos slovenske Krsko hamret han inn 59 mål på 23 kamper, på utleie fra RB Salzburg i 2019 til FC Liefering avsluttet han 2020/21-sesongen med 13 mål på de siste syv kampene.

Som 18-åring startet han 2021/22-sesongen for Salzburg med solide 11 scoringer med 14 kamper fra start. Denne sesongen er han i gang med 2 mål og 1 assist i løpet av de to første kampene.

På spørsmål om han sammenlignes med Haalands kvaliteter, kan han bekrefte dette.

-Medspillerne mine hos RB Salzburg forteller meg at Haaland og jeg er veldig like, spesielt når det kommer til hurtighet. De fleste forteller meg til og med at jeg er bedre enn ham (Haaland), sier Sesko ifølge Footballtransfers.

LES: Godtar ikke et nei fra Liverpool – klar for å øke budet på 230 millioner

Da venter vi spent på neste trekk av Manchester United eller noen av de andre gigantene.