Erik ten Hag har null problem med å rose Sancho når det går bra - utenfor Manchester. (foto: Manchester United)

Sjefssjiktet på Old Trafford jobber angivelig med en strategi for å kutte båndene med manager Erik ten Hag på den beste måten mulig. Et stort spørsmålstegn har hengt over hodet til 54-åringen i flere måneder nå, ettersom Manchester United er i alvorlig fare for å gå glipp av en plass i Champions League for neste sesong.

Manglende kvalifisering kan føre til at talenter som Kobbie Mainoo velger en karriere i en klubb som faktisk kvalifiserer seg jevnlig og at spillere som klubben ønsker å hente tar en runde til i tenkeboksen. – Akkurat som suksess avler suksess kommer man lett i en negativ spiral når det begynner å gå dårlig.

Les: Michael Edwards «klar til å selge» Liverpools aller største stjerne

Ved siden av å havne på bunnen av sin Champions League gruppe denne sesongen, har de røde djevlene tapt 12 av sine 31 Premier League-kamper og havnet på sjette plass på rangeringen, 11 poeng fra topp fire (Tottenham) og Aston Villa på femte plass.

Ten Hag bekreftet nylig at han ikke er i tvil om fremtiden sin på Old Trafford, hvor han forblir under kontrakt til slutten av neste sesong. Mens INEOS-eier Sir Jim Ratcliffe ikke har kommet ut og offentlig sagt at han ønsker at 54-åringen skal forbli ansvarlig neste periode, legger rapporten til at klubben planlegger neste sesong med Erik ten Hag ved roret.

Nå langt har alle sett til Sir Jim Ratcliffe og hans løytnant Sir Dave Brailsford med spørsmål om fremtiden til Erik ten Hag. – Men i «sparketrategien» som er lagt skal den avgjørelsen flyttes ned til den nye administrerende direktøren Omar Berrada og den potensielle sportsdirektøren Dan Ashworth. (Ikke ferdig med forhandlingene med hans nåværende arbeidsgiver Newcastle om kompensasjon)

Til tross for at det ikke er noen umiddelbare planer om å gi Ten Hag støvelen, jobber de røde djevlene med en handlingsplan for sømløst å skille lag med den tidligere Ajax-sjefen og raskt ansette en etterfølger, som en del av deres interne skifte under Ratcliffe. Berrada og Ashworth skal ha alt tilgjengelig og klar i det øyeblikket de gjør en avgjørelse.

Sir Jim Ratcliffe mener at Man United har tatt i bruk en «reaktiv» snarere enn «proaktiv» tilnærming for lenge, og å utarbeide en strategi for sparking og ansettelse av ledere vil gjøre overgangen lettere når nødvendigheten melder seg.

Les: Sir Jim Ratcliffe viser Manchester United direktøren som har «sløst bort 7 milliarder» døra