Vant til å vinne. (foto. Ratcliffe)

«Should I stay or should I go, da-da-da». En kjent og kjær låt fra udødelige Clash. De siste månedene i den røde delen av Manchester har dette vært gjennomgangsmelodien, men med «he» og ikke «I». For det store spørsmålet som må besvares, er om Erik ten Hag skal få bli, eller gi fra seg plassen som Manchester United-trener. Det heller sterkt mot at nederlenderen forsvinner hvis han ikke kan gi klubben FA Cup-tittelen, et modig valg ligger og venter på Ratcliffe og gjengen.

Det modige valget er å erstatte Ten Hag med den nye hotte nordirske treneren på balløya. To opprykk på rad med Ipswich Town, Championships beste trener. Dette er 38-åringen Kieran McKenna. Når du plusser på at Ipswich-treneren har gått i læra hos Manchester United som assistenttrener – og levert – da er det mange bokser som kan krysses av.

LES: Tottenham-supporter fikk så hatten passer av Postecoglou

Før sesongen ledet Kieran McKenna Ipswich Town opp fra League One til Championship, denne sesongen bar det direkte opp i Premier League. To opprykk på to sesonger, snakk om trenerprestasjon! Solskjær hyllet McKenna da han var assistent under nordmannen på Old Trafford: “Kieran var en overraskelse for meg da jeg kom til United. Han er den mest grundige og analytiske, steg-for-steg, prosessdrevne treneren jeg har jobbet med. Dette er mannen Manchester United trenger nå.

Football-Insiders kilder hevder Ratcliffe og gjengen allerede var stor fan av Kieran McKenna – før opprykket.

McKenna startet som U18-trener hos Manchester United i 2016, i andre sesong ledet han laget til Premier League Northern Division title. McKenna ble så hentet til trenerteamet på førstelaget, der han tok over som assistent hos Jose Mourinho før 2018/19-sesongen. Mourinho forsvant ikke mange månedene senere, etter dette ga Solskjær McKenna og Carrick roller i sitt trenerteam. Selv da Solskjær fikk sparken i november 2021, ble McKenna beholdt av Ralf Ragnick i trenerteamet.

Ifølge Football-Insiders kilder er ikke bare McKenna nå en «fremtidig» United-trener, 38-åringen har rykket opp som sterk kandidat til å ta jobben som neste hovedtrener hos Manchester United. McKenna kjenner Man United ut og inn og har de to siste årene vist han er et av de store trenertalentene.

F7: Premier League-flopp er på vei til å bli mangemilliardær

Nå melder The Guardian at ja, McKenna er på lista hos Man United-ledelsen, der de første samtalene er i gang. Fortsatt på et innledende stadium, men likevel.

Dette vil være et vågalt valg av Ratcliffe og gjengen, men når vi ser hvordan Mikel Arteta har gått fra assistentrolle til tittelkandidat i Premier League, så er McKenna et solid bet – hvis han får tid.

Alt du trenger å vite: Brighton – Manchester United