Sir Jim Ratcliffe og Erik ten Hag

Manchester United kan benytte seg av Sir Jim Ratcliffe sitt nettverk gjennom INEOS for å løse deres reelle Financial Fair Play bekymringer.

Akkurat nå pågår det diskusjoner om å sende tre Manchester United-flopper til Nice som Ratcliffe også eier og dermed gi dem mer handlefrihet. Manchester United er ikke i noen umiddelbar fare for å bryte Premier League-reglene for profitt og bærekraft, men det var tydelig at økonomiske fair play-restriksjoner begrenset klubbens kjøpskraft i januar-vinduet.

Les: Citys superreserve på vei bort: «Jeg må tenke nøye gjennom hva som skjer i sommer»

Sir Jim Ratcliffe bekreftet rett etter kjøpet av 27,7% av klubben at spillertroppen vil bli analysert i forkant av sommeren.

Å finne potensielle friere for høyttjenende United-flopper kan vise seg å være vanskelig, men Ratcliffe kan bruke OGC Nice – den franske klubben han er aksjonær i – for å hjelpe situasjonen.

I følge HITC har Christian Eriksen og Donny van de Beek begge blitt «nevnt i samtaler» mellom Manchester United og Nice-, mens Anthony Martial også kan returnere til Ligue 1 ettersom han også vurderes av Nice.

Alle tre spillerne er ikke på favorittlisten til manager Erik ten Hag. Eriksen har bare startet ni Premier League-kamper denne sesongen og Van de Beek er utlånt til Eintracht Frankfurt. Den tyske klubben har muligheten til å signere Van de Beek permanent for bare 12,5 millioner pund, men nederlenderen har hatt liten innvirkning i Bundesligaen og returnerer trolig til sommeren.

Midtbaneduoens kontrakter går ut i 2025, noe som betyr at United vil være desperat etter å selge dem denne sommeren.

Martial vil være uten kontrakt på slutten av sesongen, så han vil ikke ta inn noen overgangssum.

United var angivelig interessert i Nice-stjernen Jean-Clair Todibo før Sir Jims overtakelse, mens lagkameratene Melvin Bard og Khephren Thuram også har blitt koblet til en overgang til Old Trafford.

Les: Christophe Galtier er på vei mot ledighetskøen i rekordfart