Ingen bør "tvinges" til å spille i United-drakta. (foto: united, twitter)

Da Raphael Varane hinket inn til garderoben frem minutter før pause i Premier League-kampen mot City, gikk det kaldt nedover ryggraden på United-supporterne. Det var ikke mye Varane kunne gjøre for å hindre tapet, likevel er det verdt å merke seg at den franske midtstopperen var på banen i bare to av de seks baklengsmålene. Det er her en av de store utfordringene til Erik Ten Hag ligger.

Varane har denne sesongen for alvor spilt seg inn i Premier League, samarbeidet med Lisandro Martinez har potensialet til å bli noe virkelig stort. Franskmannen har stått frem som en leder i forsvaret, 10 av de 14 baklengsmålene til United i Premier League har kommet med Varane av banen. Forsvinner Varane ut med skade, stiller Man United merkbart svakere i midtforsvaret.

Premier League: Everton – Manchester United, 9. oktober

Den tidligere Real Madrid-stjerna er ikke med i Europaligakampen mot Omonia, men United-manageren har troen på at 29-åringen er skadefri om ikke altfor lenge. På onsdag kunne det likevel ikke bli gitt noen dato for Varanes retur til kamparenaen. Ifølge Manchester Evening News kan dette tvinge Erik Ten Hag til å hente inn en ny midtstopper allerede i januar.

Harry Maguire er ute med hamstringskade, dette betyr at det i torsdagens kamp bare er to rene midtstoppere i Lindelöf og Martinez som er tatt ut til troppen. Dette er langt fra en ideell situasjon for Erik Ten Hag, en situasjon klubben ikke har råd til å dra med seg inn i andre halvdel av sesongen.

Ten Hag hentet inn Martinez fra Ajax i sommer, men med Maguire tydelig utilpass og ikke inne i varmen hos United-manageren (eller supporterne), har Manchester United en potensiell stor svakhet.

Det blir ekstra tydelig når du ser på troppen til byrival Manchester City. Fem midtstoppere som alle er gode nok til å starte: Ruben Dias, Aymeric Laporte, John Stones, Nathan Ake og Manuel Akanji.

Premier League: Manchester City – Southampton, 8. oktober

Det har vært mye fokus på hva som skal skje med forsterkninger på topp, der en grinete Cristiano Ronaldo er på god vei ut porten på Old Trafford i januar, men denne uken har det også blitt tydelig at Erik ten Hag har nok en posisjon som kan skape hodebry.

Manchester Evening News mener bestemt at den sårbare situasjonen i midtstopperposisjonen tvinger United ut på overgangsmarkedet i januar.