Pep Guardiola (foto: Manchester City)

Manchester City kjøpte Kalvin Phillips for 49 millioner euro pluss bonus fra Leeds sommeren 2022 og ga han en hyggelig lønn på omtrent 100 millioner kroner. Manager Pep Guardiola har bøtter med dårlig samvittighet for å ha latt Phillips visne og har gitt beskjed til sine sjefer i Manchester City at de bør være mer enn imøtekommende fra «alle» som vil være med på å snu en karriere som for øyeblikket er i fritt fall.

En svært aktuell kandidat til den jobben er Kalvin Phillips sin gamleklubb Leeds.

Leeds har klart å snu fallet i deres første sesong nede i Championship. Alt så ganske mørkt ut sist sommer da Daniel Farke overtok som manager. Bak seg hadde klubben en Premier League sesong hvor de endte på 19.plass med bare 31.poeng.

Det tok litt tid før den tyske manageren fikk orden i rekkene, men etterhvert som inneværende sesong skred frem ser de mer og mer ut som en Premier League klubb igjen. – Det planlegges for neste år og øverst på ønskelisten til alle som har noen som helst tilknytning til Elland Road, å hente tilbake Kalvin Phillips.

Les: Den største fotballstadioen i verden er ikke der du tror

Leeds Utd planlegger et ambisiøst bud på Kalvin Phillips. Sist gang noen tok kontakt med Manchester City var prislappen 49 millioner euro, det samme som de betalte Leeds i sin tid.

Den engelske landslagsspilleren er en populær skikkelse på Elland Road, men det er ingen tvil om at heltestatus har fått et betydelig slag siden han forlot Leeds i 2022. Fansen hadde til en viss grad forståelse over at Phillips etter så lange år i klubben tok det svært lukrative tilbud fra Manchester City.

Det har ikke fungert overhodet.

Pep Guardiola har ikke klart å få det beste ut av 28-åringen, som kun har spilt 31 kamper for klubben siden han kom til sommeren 2022.

Phillips var svært ettertraktet i januars overgangsvindu og sikret seg til slutt et lån til West Ham . Dette har imidlertid heller ikke fungert. Han har sett rusten ut i sine første ni kamper for Hammers. Selv om manager David Moyes sier han jobber intenst med å hente ut det beste av sin lånespiller er det ikke sannsynlig at West Ham vil signere ham på permanent basis i sommer.

I stedet kunne Phillips sikret seg en sensasjonell retur til Elland Road. Sky Sports melder at Leeds ønsker signere midtbanespilleren på nytt hvis de rykker opp denne sesongen.

Rapporten hevder at Leeds ønsker å tilby 28-åringen en sjanse til å «bygge opp igjen» karrieren, og de tror en overgangssum på rundt 35 millioner euro kan være nok til å få Manchester City til å selge. Noen eksperter mener at Pep sin dårlige samvittighet gjør at salget kan komme ned til 20 millioner euro, men da med noen resultatbaserte bonuser.


Leeds ligger nå klubben på andreplass i Championship med seks kamper igjen. Den neste kommer lørdag borte på The Coventry Building Society Arena mot coventry.

Southampton kan ikke utelukkes fra løpet ennå, men hovedutfordrerne til Leeds på dette tidspunktet er Ipswich Town og Leicester City .Daniel Farkes lag har ennå ikke tapt en ligakamp i 2024, og de kan skryte av en utrolig god defensiv statstikk også.

Med hvor hard konkurransen er i toppen av mesterskapet, er det en god sjanse for at enten Leeds, Leicester eller Ipswich avslutter med mer enn 95 poeng og ikke går opp automatisk.

Les: Bare åtte land har vunnet Fotball-VM