Maestro. (foto: city, twitter)

En maktdemonstrasjon, det er ikke en annen måte å beskrive det på. Pep Guardiola opplevde sommerens overgangsvindu der spillere forsvant uten at forsterkningene kom helt inn porten på Etihad (Harry Kane hadde en fot innenfor). Byrival United ble vinneren på overgangsmarkedet, City viser at lagmaskinen er sterkere enn individene.

Dette fikk Everton smertelig erfare på søndag. Gjengen til Benitez forsvarte seg til 0-0 helt til siste minutt før pause. Da var det slutt. Med scoring av Sterling, så Rodri og Silva i andre omgang, var Everton aldri i nærheten av å nærme seg en poengdeling.

Les: Sier nei til Bayern München, sikter mot Premier League

-Vi spilte den kampen vi skulle spille. Være tålmodig. Vi var nødt til å være tålmodige. 0-0 er et godt resultat, vi har tid, begynner Guardiola etter kampen.

Denne tålmodigheten (som United mangler), sørget for at City fant sprekken de trengte for å smette igjennom.

-Det riktige tidspunktet kommer, noen ganger er det etter 43 minutter, noen ganger er det tidligere mot en av verdens beste trenere som stiller riktig opp, fortsetter Guardiola.

Som sender en ikke tilslørt melding til Benitez om hva han ledet på søndag.

-Når det ene laget ikke spiller, er det vanskelig (å score). Vi var nødt til å holde fast på tanken: Når vi taper ballen, skal vi ikke la dem slå kontra, avslutter en fornøyd Guardiola.

Tre poeng bak Chelsea, poenget foran Liverpool. Her er ingenting avgjort – og vi digger det!

Les: Har BBC rett, bør Manchester United styre langt unna Zidane