Maestro. (foto: city, twitter)

Pep Guardiola har to kostbare, engelske stjerner på lista for 2023.

Manchester Citys fremtidige overgangsplaner innebærer å prøve å signere den engelske duoen Bukayo Saka og Jude Bellingham, skriver 90min.

Saka og Bellingham har begge imponert stort i VM, til tross for Three Lions’ nederlag mot Frankrike i kvartfinalen.

Begge hadde vært sterkt linket vekk fra sine respektive klubber, Arsenal og Borussia Dortmund, før verdensmesterskapet, og spekulasjonene om fremtiden deres har bare økt etter fantastiske prestasjoner for Gareth Southgates England.

ETTERTRAKTET: Vil ta lønnskutt i Madrid fremfor å flytte til Manchester

Premier League-mestere, Manchester City, inngikk en ny toårsavtale med manager Pep Guardiola i desember, som binder spanjolen til klubben frem til 2025, og 90min forstår at det utarbeides planer for å styrke troppen hans med både Saka og Bellingham.

City har hatt en interesse i Saka i lang tid og interesserer seg aktivt for kontraktssamtalene hans med Arsenal, som har pågått i godt over 12 måneder. 90min avslørte i november at Gunners er villige til å gjøre Saka til den best betalte spilleren i klubben, og er desperate etter å binde ham ettersom hans nåværende avtale går ut i 2024.

VEDIFULL: Saka i kjent driv. (foto: arsenal, twitter)

Sakas representanter skal sette seg ned med Arsenal for videre samtaler nå som VM-eventyret hans er over – hvor Arsenal håper han vil forplikte seg til å være ansiktet til Mikel Artetas prosjekt fremover – men hvis han ikke går med på å fornye, er det sannsynlig at City vil få grønt lys til å forfølge en overgang i 2023. Men foreløpig er Arsenal store favoritter til å forlenge med Saka.

NORSK GIGANTOVERGANG: Chelsea henter spiss fra Eliteserien til 100 millioner!

90min skriver at Bellingham fortsatt vurderer alternativene sine, som i tillegg til å bli i Tyskland inkluderer å komme tilbake til England med City eller Liverpool – som i stor grad er de ledende Premier League-konkurrentene for hans signatur – eller slutte seg til europamesterne Real Madrid.

Liverpool jobber hardt i bakgrunnen, men 90min har blitt fortalt at City er overbevist om at selv om Bellingham har venner på Anfield, kan muligheten til å samarbeide med Guardiola og bli gjenforent med Erling Haaland være nøkkelen til å lokke ham til Etihad.