Valerij Karpin

Den tidligere Bodø/Glimt stjernen kjent for å trene veldig mye Mathias Normann har siden 2019 spilt for den russiske storklubben Rostov. – Hans sjef er Valerij Karpin som er hentet inn at det russiske fotballforbundet for å lede dem til VM i Qatar samtidig som han fortsetter som manager for Rostov.

Valerij Karpin er en ekte landslagshelt

Russland røk som kjent ut av fotball-EM i gruppespillet, landslagssjef Stanislav Tsjertsjesov fikk sparken etter bøtter med kritikk. Karpin, som i sin tid var en meget habil fotballspiller spilte 72 landskamper. – Utenfor Russland spilte midtbanespilleren for Real Sociedad i to omganger, Valencia og Celta Vigo.

Les: Stefan Strandberg er klar for Serie A!

Rostov, opplyser på sitt nettsted at Karpin skal fortsette i klubben samtidig som han leder landslaget. Inntil videre har 52-åringen undertegnet en avtale med Russland som gjelder ut året.

«Jeg vil takke det russiske fotballforbundet for tilliten. For meg blir dette et nytt, utfordrende og interessant steg i trenerkarrieren. Laget skal forsøke å kvalifisere seg til VM i 2022 i Qatar, og jeg skal gjøre mitt ytterste for å lykkes med oppgaven»

Les: Gareth Bale, Toni Kroos og Raphael Varane tilbake på Valdebebas

Rostov serieåpnet for øvrig mot Dinamo Moskva fredag. Den kampen spilte ikke Normann. (Har vært skadet og jobber seg tilbake i form) Allerede som Bodø/Glimt spiller var 25 år gamle Mathias Normann kjent for sin fysikk og sin egen unike evne til å vise frem resultatet av all treningen. – Det har han fortsatt med til stor glede for hans 1,1 millioner fans på Instagram.