Erik ten Hag får som han har bestilt. (foto: Manchester United)

Da Bologna kjøpte den nederlandske spissen Joshua Zirkzee fra Bayern München for snart to år siden håpet de selvsagt det skulle være et bra kjøp, men ingen så for seg at det skulle ta så fullstendig av.

De kjøpte for 8,5 millioner euro og ved siste oppdatering har konservative (tar alltid litt feil på nedsiden) Transfermarkt satt verdien til 50 millioner euro, allerede langt over utkjøpsklusulen på 40 millioner euro.

Denne sesongen har Joshua Zirkzee imponert så stort at har har blitt utpekt som «den nederlandske Zlatan» av Zlatan Ibrahimovic selv. – Nå som den svenske superstjernen har fått en maktposisjon i AC Milan er kontakt etablert med agenten til Zirkzee.

Les: Går etter superstjerner som Haaland og Saliba etter signert gigantavtale med Nike

Det gikk bra helt frem til idag! AC Milan, som hadde avtalt personlige vilkår med, har mistet kontrollen over overgangen.

Zlatan Ibrahimovic er ikke blid!

AC Milans stridspunkt i Zirkzee-avtalen var ikke over vilkårene med spilleren eller til og med å måtte møte Bolognas utkjøpsklausul på 40 millioner euro, men i stedet var det kravet om ekstrabetaling til agenten Kia Joorabchian. Rossoneri var ikke villige til å betale provisjonen hans på 15 millioner euro – en pris som legger til nesten 50 % på det første utlegget av overgangssummen.

Journalist Nick Semeraro melder at Manchester United vil slippe å betale det ekstra gebyret og bare betale vanlig provisjon uten å si hva som er årsaken til dette. Manchester Uniteds utsikter til å lande Joshua Zirkzee fra Bologna ser med andre ord stadig bedre ut. – Fokuset til Joshua Zirkzee skal være å lande er en overgang til Old Trafford trolig er det det ønsket som har fått spissen til å be agenten dempe sin grådighet.

Les på Tysk Fotball: Bayer Leverkusen har spilt kortene sine så til de grader riktig i kampen om Florian Wirtz

Bologna som virkelig ikke vil selge og som forsøkte å få til en ny avtale før Joshua Zirkzee reiste til EM i Tyskalnd er maktesløse til å stoppe ham fra å forlate hvis Manchester United bestemmer seg for å utløse utkjøpsklausulen.

Om noen timer møter Nederland EM favoritt Frankrike på Leipzig Stadium.