Verdensmester Hugo Lloris

Tottenham har et godt øye til Ajax-keeper Andre Onana og er forberedt på å bla opp 40 millioner euro, men de møter tøff motstand fra Barcelona som har fordel av at de kjenner hverandre godt.

Onana tilbrakte fem år i Barcelona-akademiet, så båndene til de katalanske gigantene er det ingenting å si på, selv om hans sannsynlighet for førstelagsfotball ved en retur til Spania sikkert ville være begrenset. – Vi skal ikke glemme at den tyske keperen Marc-André ter Stegen har et solid grep om No.1-plassen på Camp Nou.

Les: Ajax-keeper Plan B hvis verdens beste keeper svikter

Kamerun sin landslagskeeper har støtte muligheter hos Tottenham. London-klubben har Hugo Lloris, Paulo Gazzaniga og Michel Vorm, men en kombinasjon av dårlig form og skade har aktualisert keeperjakten for manager Jose Mourinho.

Den franske VM-vinneren Lloris kom tilbake som Mourinhos førstevalg i februar etter å ha brukt tid på sidelinjen etter en skade han fikk i et 3-0 nederlag på Brighton i oktober.

Les: Mino Raiola tilbyr Haaland, Pogba og de Ligt

Men siden han kom tilbake, har Lloris sluppet inn 13 mål på ni kamper, og har ikke slik av ro i laget, noe som man burde forvente av en keeper av hans kaliber.

Ifølge Sport, er Tottenham «veldig interessert» i Ajax-stjernen Onana.

Onanas nåværende avtale på Johan Cruyff Arena strekker seg til 2022, men Ajax er som alltid villig til å gjøre en avtale til riktig pris.

Så langt antas det tallet å være rundt 40 millioner euro, selv om Sport sier at det nederlandske laget er “åpen” for forhandlinger.

Mens Onana har følelsesmessige bånd til Barca og de forblir trolig hans førstevalg, kan Tottenham fremdeles være det mest attraktive valget hvis de kan love mer spilletid. Hugo Lloris er 33 år og delvis ute av form.

I tillegg antydet 24-åringen i november at han var interessert i å spille i Premier League og spesielt London. – Denne sesongen har den unge keeperen holdt nullen hele 14 ganger.