Full av følelser. Her er det snakk om gledestårer etter La Liga-tittelen, sesongen etter han ble tuppet ut av Camp Nou. (foto: fra atletico, twitter)

Hos Barcelona fikk Suarez beskjed beskjed om at han var overflødig på en iskald måte. 194 scoringer og 113 assists til arbeidsgiveren betød null og niks. Da spissen fikk oppsigelsen, presset han frem en overgang til rivalen Atletico Madrid, en overgang som viste seg å koste Barcelona dyrt. Atletico tok La Liga-trofeet, godt hjulpet av toppscorer Suarez. Nå møter 35-åringen samme skjebne i Madrid.

Exiten fra Atletico Madrid kom tidligere i mai, vi trodde dette var en del av avtalen der Luis Suarez skulle ut på neste eventyr. Nå forteller Suarez at han hos Atletico også fikk avskjeden på en ugrei måte.

LES: Dortmund-spillerne ante ingenting!

-Jeg visste ingenting. Jeg er 35 år og tenker på fremtiden min. Jeg hadde et møte med klubben i desember, og vi bestemte oss for å snakke sammen i februar (som de tydeligvis ikke har gjort), sier Suarez til El Larguero.

Dagen før Sevilla-kampen, 16. mai, fikk han beskjeden.

-Rafa Alique (kommunikasjonsdirektør hos Atletico Madrid) fortalte meg dagen før kampen at de ville ta farvel med meg (og at dette var avskjedskampen), sier Suarez.

Som gråtende møtte hyllesten fra Atletico Madrid-supporterne da han ble byttet ut i det 65. minutt. Hele Wanda Metropolitano reiste seg og sang taktfast «Uruguayo, Uruguayo…» Dette er spilleren som er gjennomprofesjonell, dønn lojal og en spiller supporterne elsker.

11 La Liga-scoringer på 35 kamper i den siste sesongen. Ikke dårlig, men ikke nok for at Atletico så behovet for å forlenge kontrakten – eller vise respekt nok til å gjøre det på en skikkelig måte.

LES: Nico Kovac tilbake i Bundesliga!

Én dag før avskjedskampen, med beskjed fra en kommunikasjonsdirektør. Det er for oss lavmål, men dessverre ikke overraskende.