Fikk kontroll på bitingen

Presset på Darwin Nunez er enormt. Han fikk velkomsten til balløya med pes på sosiale medier etter noen bomskudd foran kamera. Så smalt han til med fire scoringer i testkamp og fulgte opp med scoring i 2-2 kampen mot Fulham. Mandag var det tid for å vise seg frem foran the Kop på Anfield i første hjemmekamp i Premier League. Etter kampen satt vi igjen med følelsen av deja vu.

Resultatet ble 1-1. En råsterk prestasjon av Patrick Vieira og Crystal Palace-gjengen, for Liverpools del ble dette en kamp der det var snakk om å redde poeng.

Wifried Zaha stilnet Liverpool-supporterne etter 32 minutter med nydelig scoring, en ledelse som holdt til pause. Tolv minutter inn i andre omgang der Liverpool jaget redusering kom Darwin Nunez opp i en situasjon med Palace-forsvarer Joachim Andersen, der dansken fikk seg en god gammeldags headbutt fra Nunez. Direkte rødt til Liverpool-spilleren.

Luis Diaz reddet kvelden for Liverpool-supporterne, da han fire minutter senere dro på i et vanvittig løp som endte med scoring foran the Kop.

Med ti mann på banen i de neste tretti minuttene klarte Palace-forsvaret å holde stand. 1-1, poengdeling og nok et resultat for Liverpool som gir Manchester City overtak fra start. Nå tror vi ikke Liverpool står i fare med å miste Champions League-billetten til neste sesong som topp-fire i Premier League, men to poeng på to kamper skaper ikke spesielt arbeidsro for Jürgen Klopp.

Om en uke er det i tillegg klart for en av sesongens mest prestisjefylte oppgjør:

Manchester United – Liverpool, 22. august, 21.00

Darwin Nunez har det neppe godt med seg selv. Han har kommet til verdens tøffeste liga der tempoet og intensiteten er ekstrem. Alt dette viste 23-åringen at han allerede takler etter første kamp. Utfordringen i Liverpool-drakta med en 85 millioner punds prislapp på ryggen, er at han ikke lenger er up and coming i portugisisk liga. Motstandernes spillere er ute etter å nøytraliserie ham på kamparenaen, mens engelsk media tørster etter å enten hylle, eller dra ham ned i søla.

På mandag mistet Darwin Nunez kontrollen og lot seg provosere til å dra på seg et direkte rødt kort med noe så ukamuflert som en headbutt. Vi fikk umiddelbart flashback til april 2013, da landsmann Luis Suarez tygde seg fast i Chelsea-spiller Branislav Ivanovic i den ekstremt tette kampen som endte med 2-2.

Det tok unge Suarez en god stund før han klarte å få kontroll på impulsive reaksjoner som kvalifiserte til direkte rødt kort, vi håper Nunez får hjelp til å løse dette kjapt.

Etter karantenen kommer 23-åringen garantert til å bli provosert av hver bidige forsvarsspiller han møter fremover på jakt etter å trykke på «headbut-knappen» til Liverpools dyreste spiller. Jürgen Klopp og gjengen har en jobb foran seg.

Manchester City har cruiset inn til to komfortable seire og har allerede et forsprang på Liverpool, for en scoringssugen Erling Haaland venter nå en tur til Newcastle:

Newcastle – Manchester City, 21. august, 17.30.

Som vi digger verdens tøffeste liga!