Please, beskytt 20-åringen. (foto: dortmund, twitter)

Før Champions League-kampen fikk Sevilla-manageren spørsmålet om han fryktet Haaland. Julen Lopetegui svarte, uten å svare, at Dortmund har jo flere gode spillere…

Fotball er lagsport, men når det gjelder fenomenet Erling Haaland kan vi ikke si noe annet at denne 20-åringen er en eksplosjon av kraft, fart, teknikk, villskap og presisjon som avgjør kamper. Spør Lopetegui etter onsdagen.

Det beste er at det virker helt naturlig for Haaland.

Les: Til tross for ekstrem prislapp ser Levy på to etterfølgere til Jose Mourinho

På onsdag virket Sevilla-spillerne nærmest skremte av fremtoningen til Haaland. For når Dortmund-spilleren setter fart, gjøres det med en fandenivoldsk all in mentalitet som truer alle som står i veien mot mål. Haaland har kanskje ikke finessene til Kylian Mbappé og Neymar, men driter i stilen. Alt handler om å gi full speed – uansett – og score.

Første omgang ledet Dortmund 3-1 etter to Haaland-scoringer. Sevilla fikk summet seg etter pausen og fikk satt inn en scoring til før returoppgjøret 9. mars.

Les på Engelske klubber: Mason Greenwood forlenger med Manchester United

Kommer Julen Lopetegui til å forberede seg bedre mot Haaland? Etter å ha sett Sevillas forsvarsspillerne bli parkert eller presset bort av 20-åringen på onsdag, tror vi dette nær sagt er umulig.

Når Haaland har fyrt på turboen og er rettvendt mot mål, da er det allerede for sent.

Les: Pep og Ole kjemper om Harry Kane! Koster 1,7 milliarder