Romelu Lukaku

Romelu Lukaku er ivrig etter å forlate Chelsea etter en trøblete andre periode på Stamford Bridge. Han kom tilbake i fjor sommer på en gigantovergang fra Inter Milan på hele 97 millioner pund. – Belgieren har ikke klart å tilpasse seg Chelseas stil under Thomas Tuchel, noe han selv har innrømmet i flere intervju. Det er enorm forskjell mellom den hyllesten han fikk i Serie A og livet som ofte er på benken i Premier League.

Skjønner fortsatt ikke Thomas Tuchel

Siste del av sesongen har ikke Romelu Lukaku vært en del av Chelsea sin førsteelver. Det som startet som forsiktige samtaler om bytte til en ny klubb har blitt til svært konkret jobbing for å få det til å skje. Chelsea skal være lite lystig til å selge med tap og få klubber vil være villig til å bruke over en milliard for en spiller som ikke er i form.

Les: Andrea Pirlo nær ny jobb et år etter han fikk sparken fra Juventus

En retur til Inter er det som virker mest sannsynlig, og Lukakus agenter og advokater har vært i kontakt med Nerazzurri om en mulig retur til klubben i løpet av sommeren.

Det ble rapportert at advokatene hans møtte Inters ledelse i forrige måned for å diskutere muligheten for en avtale, og at Lukaku må gå ned i lønn for å komme tilbake til klubben. – I følge Gazzetta dello Sport har Lukaku gått med på en lønn på 6,4 millioner pund årlig, vesentlig lavere enn 10,2 millioner pund pluss 2,5 millioner pund i bonuser han tjener på Stamford Bridge.

Gazzetta la til at det var ytterligere to betingelser for avtalen, fortalt til Lukakus advokat Sebastien Ledure: For det første at en avtale skulle fullføres før slutten av juni, og for det andre at det er enighet om avtalen innen midten av juni.

Inter gjorde det også klart at med tanke på deres økonomiske situasjon, ville bare et lån være mulig hvis Lukaku skal returnere til San Siro.

Les: Gerard Pique sender frekke forslag til Miss BoomBum bak ryggen til Shakira

I sitt opphold i Inter mellom 2019 og 2021, scoret Lukaku 64 mål på 95 kamper for klubben og han hadde en hovedrolle da de vant Serie A i 2020-21, noe som var deres første hjemlige tittel siden 2010.