Bellingham. (foto: dortmund, twitter)

Den mest omtalte unge midtbanespilleren i europeisk fotball forbereder seg på å møte Manchester City i Champions League i kveld. I et sjeldent intervju med UEFA har Bellingham snakket om hvorfor han bestemte seg for å flytte til Borussia Dortmund i 2020, og valgte dem fremfor Manchester United.

LES OGSÅ: United har fått vite prislappen på Ronaldos erstatter

Dortmund vet at de største klubbene i verden nå sirkler rundt i håp om å signere Bellingham neste sommer. De vet også at han forventes å bli en spiller som sprenger 100 millioner pund-grensen og blir den dyreste engelskmannen noensinne, og den største summen som noen gang er betalt for en midtbanespiller.

City har meldt seg på, og vil ikke sitte ved å la ham slutte seg til en rival, det samme gjør Liverpool – som hadde blitt sett på som de tidlige favorittene, men ser ut til å tape terreng. Mens Real Madrid har gjort sitt innsalg om at Bellingham skal bli en del av et ny, ung midtbanetrio med Aurelien Tchouameni og Eduardo Camavinga. Han er en helt annen spiller enn Luka Modric, men han blir sett på som kroatens etterfølger når det gjelder innflytelse. Chelsea og Manchester United vil også kunne prøve seg på 19-åringen.

SISTE: Liverpool ligger best an i kampen om Dortmund-komet

Bellingham vil starte sammen med Rice for England i VM – spesielt med Kalvin Phillips skadet – og er godt klar over det økende fokuset på ham og fremtiden hans. «Jeg er fortsatt 19,jeg har kanskje vunnet ett trofé i karrieren min, og det er egentlig ikke nok. Jeg ønsker å vinne mye mer, og jeg vil fortsette å flytte grensene for mitt eget potensial og talent, sa Bellingham i intervjuet med Uefa.com.

City skal planlegge å finansiere avtalen med å la Bernardo Silva forlate neste sommer. Mens Liverpool, som har vært favoritter lenge, ser ut til slite med å henge med økonomisk.

The Times melder at det er lite sannsynlig at Liverpool er villige til å betale det Dortmund kommer til å kreve, som altså vil være over 100 millioner pund.