Har vist han har teft når det gjelder talent. (foto: united, twitter)

Manchester United er kjent for mye, men dessverre ikke de geniale spillerforsterkningene som sikrer titler. Nå hentes en av markedets beste fotballdirektører til Old Trafford.

Han ser ikke akkurat ut som en gigant, avbildet ved siden av Jürgen Klopp, men ingen blir lenger lurt av det småbarnslige utseendet til Michael Edwards. Liverpool-supporterne og Jürgen Klopp kan være 43-åringen evig takknemlig for de siste sesongenes trofé-sanking.

Da Liverpool hentet inn Virgil van Dijk og Alisson Becker, var det Edwards som sto bak overgangene. Sportsdirektøren ble kjent for geniale signeringer til akseptable summer, med Salah, Mané, Robertson, Firmino, Fabinho and Diogo Jota på lista. LeoVegas: Sjekk boosted odds på 2.25 til Napoli, Inter og Tottenham

I sommer var det tid for Liverpool-direktøren å gi seg etter 11 år på Anfield (startet som head of analytics), gjenoppbygningen av Liverpool som en av verdens beste klubber var ferdiggjort. I Premier League er det to giganter som trenger en Edwards til å styre overgangsprosessene – begge går nå direkte på originalen.

LeoVegas: Sjekk boosted odds til ukas kamper

Edwards trengte en ny utfordring og en lengre ferie etter et sammenhengende ekstremt press hos Liverpool, men ifølge Football-Insider er Edwards om ikke altfor lenge tilbake i manesjen.

Ikke bare har Edwards vist teften til å hente inn riktige spillere til riktig pris, 142 millioner pund i salgsinntekt for Philippe Coutinho har også bidratt til å finansiere suksessen til Liverpool de siste årene. Chelsea er sterkt linket til Edwards, der amerikaneren Todd Boehly fikk smertelig erfare som vikarierende sportsdirektør, at signeringene han trodde var på plass ikke endte på Stamford Bridge, mens forsterkningene som endte hos Chelsea gikk til overgangssummer som var unødvendige høye.

Todd Boehly bruker det han har av verktøy for å overtale Edwards til å velge Chelsea, men ifølge Football-Insiders kilde er Manchester United trygge på at de vinner kampen om Liverpools tidligere overgangsguru, der en kontrakt med 43-åringen er i ferd med komme på plass. Edwards har hele veien sagt han trenger en pause, ifølge Football-Insiders kilde er Man United villig til å gi ham nettopp det frem til sommeren.

Manchester Uniteds har mislykkes på overgangsmarkedet i mange år, med Michael Edwards ved roret for det lange løp, skal dette endre seg. Vi tipper det brummes i Liverpool hvis deres overgangsguru bruker hele verktøykassa til å løfte erkerivalen i Manchester.