Bart Verbruggen

Det siste året har vært knallbra for den unge keeperen Bart Verbruggen. Sommeren 2020 bevegde den nederlandske 20 åringen seg over grensen til Belgia og til Anderlecht mens de fortsatt hadde sin redningsmann Vincent Kompany ved roret.

Han åpnet sin personlige pengesekk, tjent gjennom årevis som kaptein for Manchester City og betalte NAC Breda 300 000 euro. Ironisk nok, Kompany som i praksis allerede har løftet Burnley opp til Premier League har ikke tilstrekkelige midler for å sikre seg sin egen oppdagelse fra to somre siden.

Les: Innsamling til tidligere Tippeliga-spiller tar av!

Manchester United og Liverpool har begge sendt speidere for å se på Bart Verbruggen, som nå har har blitt kalt inn til den nederlandske landslagstroppen.

Han er den ubestridte førstekeeperen hos Anderlench og kan skilte med den høyeste redningsprosenten i divisjonen denne sesongen (77 %). Manchester United ser etter en langsiktig erstatning for David de Gea, og mens førstevalget Diogo Costa har en frigjøringsklausul på €75 millioner i Porto, vil Verbruggen koste betydelig mindre.

Les: José Enrique glipper nyhet om at Bayern München og Liverpool har oppnådd enighet som vil irritere Ten Hag

Transfermarkt som ikke har oppdatert verdien siden november tror Bart Verbruggen sin markedsverdi er 7,5 millioner euro, vi i Sporten tror lett vi snakker om en pris nærmere 25 millioner euro. – En rimelig god investering med andre ord.

Det om skiller den 192 cm høye keeperen fra mange andre er at han har perfeksjonert det å sette igang spillet og være en aktiv del av oppbyggingen av et angrep. – Nøyaktig en egenskap som Manchester United Erik ten Hag føler han mangler hos de keeperne han har tilgjengelig.


Verbruggen har holdt fem nullenen i 12 Pro League-kamper denne sesongen til tross for at Anderlecht bare ligger niende på tabellen, og hans prestasjoner har ikke gått ubemerket hen av Ronald Koeman, som har kalt ham opp til Nederland sine kommende kamper mot Frankrike og Gibraltar.


United vil møte konkurranse om Verburggens signatur fra Liverpool, med Jurgen Klopp angivelig opptatt av å gi Alisson Becker mer konkurranse på Anfield med Caoimhin Kelleher som vurderer å forlate klubben på slutten av sesongen.

Verbruggens nåværende kontrakt med Anderlecht varer til 30. juni 2025.