Moukoko etter scoring mot Bayern. (foto: dortmund, twitter)

Han gjorde seg til Bundesligahistoriens yngste spiller da han ble byttet inn for Erling Haaland i november 2020. Etter kampen kalte «storebror» Haaland den tyske senterforwarden for et av de største angrepstalentene i verden. To år senere runder Moukoko 18, men har gjort seg ferdig med Borussia Dortmund. Premier League kaller.

Tenåringen og Dortmund fant ikke ut av hverandre med Erling Haaland på topp. Youssoufa Moukoko måtte ta til takke med spilletidssmuler, Dortmund-direktøren møtte presset fra agenten med at de ikke lar seg presse. «Dine muligheter kommer, gutt». Dette var ikke en historie tenåringen var villig til å høre på, og holdt tilbake signatur om forlengelse.

LES: Har gjort forarbeidet – nå venter signering av fransk midtstopper

Nå er Haaland historie foran det svartgule havet av supportere, denne sesongen har 17-åringen Moukoko vært på banen i 17 kamper så langt i sesongen (4 scoringer i Bundesliga). I 0-0 kampen mot Manchester City var han på banen i 82 minutter.

Real Madrid og Barcelona har kretset rundt den tyske U21-landslagsspilleren med kontraktsutløp til sommeren, men ifølge Football-Insiders kilde har Liverpool posisjonert seg til pole position. Det engelske mediets kilde hevder Moukoko nå har gjort Liverpools posisjon enda sterkere. Tyskeren er enig med det et agentbyrå med sete i England. Avtalen med Unique Sports Management gjelder når spilleren runder 18 år, 20. november.

Dette mener Football-Insider vil pave the way for Moukoko til å signere med en Premier League-klubb (les: Liverpool) neste år. USM har klienter som Reece James og Anthony Gordon og skal ha en klar plan for et av verdens hotteste angrepstalenter.

LES OGSÅ: Klopp har fått dommen etter det røde kortet