Mester allerede. (foto: Bayer Leverkusen)

De siste 11 sesongene har Bayern München stukket av med Bundesligatittelen. Robert Lewandowski har scoret seg til det som er av rekorder i den tyske ligaen i Bayern-drakta. Med andre ord, i et tiår pluss har alt handlet om en tittelfavoritt og 1-2 utfordrere. På fredag var det ferskingen Xabi Alonso som overgikk det Bayern-trenerne har oppnådd i serien, men for spanjolen er rekorder uvensentlige så lenge det ikke gir titler. For oss høres dette ut som den perfekte Liverpool-treneren.

Jürgen Klopp viste ledelsen, spillerne og supporterne at tiden var over da Liverpool skulle være fornøyde med gnistrende gode enkeltstående kamper, individuelle prestasjoner på høyeste nivå og topp fire-plasser. Liverpool skulle være en klubb som jobbet knallhardt med alle detaljer, detaljer som til sammen skulle holde til titler.

LES: Carlo Ancelotti er sikker han kan få Manchester United-duo til å briljere igjen

Jürgen Klopp viste det var mulig. Etter de første titlene, har Liverpool vært en av favorittene til stå igjen som vinner i alle konkurransene klubben deltar i. Xabi Alonso har en energi, et fotballhode og en mentalitet som passer perfekt som Klopp-erstatter.

Hør bare hva Alaonso sa etter å ha passert giganten Bayern Münchens rekord i Bundesliga med 32 seire på rad, fredag markerte 2-1 seieren mot Mainz Leverkusens 33. seier på rad.

 -Jeg er likegyldig til rekorder før vi slår dem. Når det skjer, er jeg virkelig stolt av det. Det er supert det vi har oppnådd her, men vi vinner ikke titler med det. La oss se hvor langt vi kan gå. Vi har oppnådd mange gode ting, men vi vil ikke stoppe her, sier Alonso ifølge Kicker.

F7: Manchester United-trioen Solskjær digget som trener

På søndag hevet Jürgen Klopp og Liverpool-spillerne ligacuptrofeet etter 0-1 seier på Wembley. Xabi Alonso høres allerede ut som en Liverpool-manager som skal forvalte arven etter Mester Klopp.