(c) Bilde Liverpool FC: Dagens store helt Roberto Firmino

Det var røft utpå gressmatta idag hvor to av målene til Liverpool kom på straffe. Arsenal prøvde å komme inn i kampen med å være fysiske mot et lag som var dem overlegne i alle deler av spillet. – Liverpool er fantastisk gode akkurat nå og i dag sitter jeg med følelsen av at de aldri i sin 126 år lange historie har vært bedre.

Kan tenkes noen vil trekke frem John Arne Riise epoken 2001 til 2008 som spesielt bra med triumf i mesterligaen i 2005 som høydepunkt. – Eller hva med Ian Rush opp i mot Mohamed Salah, det er langt opp til Rush sine 346 mål.

Det ser ut som om Liverpool manager Jürgen Klopp vil lykkes med å vinne Premier League denne sesongen. De har tilgode å tape og banker inn seier etter seier, helt frem til i dag så det ut som om Tottenham skulle klare å henge på med en imponerende seiersrekke. – Idag ble seiersrekken brutt for Tottenham, mens Liverpool dundrer videre.

Les: Tottenham serverer Solskjær og United en gavepakke

Sjelden har jeg vært mer sikker på Liverpool seier før en kamp i dag, dermed ble vi alle litt overraket av at det var Arsenal som tok ledelsen etter 11 minutter. -Det var et klassisk litt ukronsentrert forsvar som var foranledningen for at unggutten Ainsley Maitland-Niles scorer. Liverpool mister ballen på noe som ser ut som et forsøk på å spille seg ut bakfra. The Gunners får satt fart og Iwobi varter opp med en lissepassning til en umarkert Maitland-Niles på bakre som sklir ballen i mål! – Men Arsenal var ikke lenge i paradis.

Bare tre minutter senere er det Arsenals tur til å fomle bakerst. Lichtsteiners klarering går i Mustafi – spretter forbi Leno, og Roberto Firmino får en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Og med det går teppet opp for Liverpool show, neste mål er et bevis på at fotball er showbusiness. Roberto Firmino setter inn ballen uten å se på hverken mål eller ball. Mané vinner ballen høyt, Firmino dribler seg lekkert forbi Mustafi og Sokratis før han hamrer ballen i hjørnet!

Etter 32 minutter kommer et klassisk engelsk mål lagt opp av skotten Andrew Robertson, som slår en lang ball opp til egyptiske Mohamed Salah, som legger den ned senegalesiske til Sadio Mané, som setter ballen enkelt i mål! – Mané innehar forøvrig rekorden for den som har scoret raskest hat trick i Premier League, han scorte tre mål på 2 minutter 56 sekunder (som Southampton spiller)

Rett før pause får Mohamed Salah en rettferdig straffe og det var ikke tvil Liverpool går inn til Pause med 4 – 1 ledelse over et ydmyket Arsenal.

Arsenal manager Unai Emery hadde tydeligvis noen gode råd å komme med i pausen for det var et Arsenal lag som klarte å demme opp for mer de siste 45 minuttene. Det sammen med en dose flaks gjorde at det bare ble et mål til i andre omgang. – Det siste målet kom etter 65 minutter også denne gangen var det på straffe og det var en velfortjent en også. Roberto Firmino fikk gleden av å ta den og dermed fikk han sitt tredje mål for kvelden.

Se trailer på Popidol: MIB 4 kommer til sommeren

Liverpool – Arsenal 5-1

11′ 0-1 Ainsley Maitland-Niles
14′ 1-1 Roberto Firmino
16′ 2-1 Roberto Firmino
32′ 3-1 Sadio Mané
45′ 4-1 Mohamed Salah
65′ 5-1 Roberto Firmino

Liverpool leder med ni poeng ned til Tottenham på andreplass i Premier League.  Vinner Manchester City over Southampton på søndag kan de rykke opp på andreplassen igjen. Arsenal er fortsatt på femte plass med 38 poeng – 16 færre enn Liverpool.