Mohamed Salah jubler etter å ha slått Chelsea i finalen i den engelske ligacupen

Sadio Mane fikk seks år i klubben som del av Jürgen Klopps angrepshorde, 120 scoringer og 48 assists i en periode der de største trofeene endelig ble busset gjennom Liverpools rød-dekkede gater. Spilleren som tok posisjonen Klopp pekte på. I den siste sesongen ble det 30 kamper som venstreving, 18 som senterforward og 3 som høyreving. Nå har senegaleseren takket for seg.

Mané går til en av de tradisjonelt største rivalene til Liverpool om Champions League-tittelen, men når den regjerende African Cup of Nations-mesteren fortsatt er på topp når han trenger nye utfordringer, da blir det nødvendigvis til en rival av Liverpool. For 30-åringen var det inget alternativ å velge Premier League, så Bayern er et naturlig valg.

Da det ble klart at Sadio Mane dro, gikk det et lys opp for sjefene på Anfield. Hva nå som en legende forsvinner?? – Skal vi fortsatt kunne vinne Premier League og Champions League trenger vi et minst like kraftfullt lag fremover.

SISTE: Toni Kroos vil ikke forlenge med Real Madrid

I går kunne vi melde at Liverpool hadde gitt opp å forlenge med Mohamed Salah!. Liverpool er forberedt på at den egyptiske superspissen kommer til å forlate etter den kommende sesongen. Etter at de ikke kan oppfylle kravene hans om en avtale på 400 000 pund i uken. – Et lønnskrav som for øvrig både Salah sin agent og spilleren selv sier ikke er tilfelle.

Alt tyder på at Liverpools toppscorer de siste årene har tenkt å spille ut sin nåværende kontakt på Anfield, for å så gå gratis til en annen klubb, melder Mirror.

Til tross for å være toppscorer er ikke Mohamed Salah den best betalte i Liverpool, han kommer også langt ned på lista over de best betalte i Premier League. – Kritikken har vært at engelske klubber gjennomgående betaler spillere fra Afrika mindre sammenlignet med Europeiske spillere på samme nivå. En kritikk som CIES Football Observatory sine undersøkelser bekrefter.

Mohamed Salah tjener omtrent 200 000 pund i uken halvparten av det Erling Braut Haaland vil tjene i Manchester City. Liverpool har ikke vært villig til å øke noe særlig så langt og forhandlingene stoppet opp med en enighet om at de ikke ville bli enige. – Men så meldte Sadio Mane overgang og i følge Liverpool Echo endret det holdningen til gutta på pengesekken totalt.

Les: Manchester United snakker med Dean Henderson erstatter

Liverpool ønsker så raskt som mulig nye forhandlinger og er forberedt på en betydelig lønnsøkning, ikke helt til 400 000 pund i uken, men ikke så veldig langt unna.