(c) Bilde: Sarpsborg 08: Geir Bakke

De siste fem årene har Geir Bakke vært hovedtrener for Sarpsborg 08 og det med suksess, det som har blitt kjennetegnet til klubben gjennom de årene er at de effektivt har bygget opp talenter som har sørget for en meget solid økonomi. 

Neste stopp nå er Lillestrøm som har etter kvalifiseringsrunde mot Start rykket ned i OBOS-Ligaen. Daglig leder i Sarpsborg Espen Engebretsen er vemodig:

«Vi har hatt fem flotte år sammen med Geir Bakke. Det har vært en suksesshistorie som nå tar slutt. I fotballen er det likevel slik ting fungerer. I blant dukker det opp nye muligheter for å skrive ny historie. Nå fikk Geir den sjansen i Lillestrøm – klubben fra hjemstedet sitt. Den sjansen ønsket han å ta og da sto heller ikke vi i veien for det».

Med de grepene som gjøres i Lillestrøm nå tror vi oppholdet i OBOS-Ligaen blir av det korte slaget.

Lillestrøm skriver på sine nettsider at de et meget glade for på årets siste dag kunne presentere Rælingen-mannen – som har bred erfaring både som spiller (Strømmen, Kongsvinger, Stabæk) og trener (Skjetten, Vålerenga, Stabæk, Kristiansund, Molde, Sarpsborg) – som ny LSK-trener.

– Jeg gleder meg veldig. Både til å treffe teamet rundt laget, spillerne og resten av klubben. Lillestrøm er en klubb med litt såret stolthet akkurat nå. Det er et veldig ålreit tidspunkt for meg å få komme inn på. Folk er ærgjerrige og revansjesugne – og har fått pustet litt med magen – og er veldig klare for at vi må bygge litt igjen. Sannsynligvis er det også en sunn form for desperasjon i spillergruppa, at de ønsker å jobbe steinhardt for å vise at man egentlig hører hjemme et annet sted enn i OBOS-ligaen. Den jobben synes jeg virker inspirerende, sier Geir Bakke til lsk.no

– Så er det jo Lillestrøm, da. Jeg har vært på ganske mange kamper på Åråsen siden jeg er fra området. Jeg har både foreldre og søsken som bor i Lillestrøm, så jeg føler en viss tilhørighet. Men først og fremst tenker jeg sport og muligheter og inspirasjon. Og jeg tror timingen er bra, både for meg – og kanskje også for Sarpsborg og Lillestrøm, tillegger mannen som er vokst opp i Rælingen, nesten med utsikt til Åråsen.

– Vi er strålende fornøyde med både prosessen og ansettelsen. Vi fikk førstevalget vårt i Geir Bakke, og er glade for at vi ble enige om en avtale som strekker seg ut 2024, sier sportssjef Simon Mesfin.

Sportssjefen er ikke i tvil om at Bakke kler LSK på alle mulige måter.

– Geir er en veldig dyktig fagmann. Han står for mye av det som ligger i LSKs DNA. Hardt arbeid, fremoverrettet fotball og han er opptatt av at vi skal være godt fysisk utrustet. Jeg har selv hatt ham som trener som ung spiller i Skjetten, og vet at han også er veldig flink med unge spillere. Han ser alle og har et varmt hjerte, men stiller samtidig nådeløse krav, påpeker Mesfin.

– Vi har hatt fem flotte år sammen med Geir Bakke. Det har vært en suksesshistorie som nå tar slutt. I fotballen er det likevel slik ting fungerer. I blant dukker det opp nye muligheter for å skrive ny historie. Nå fikk Geir den sjansen i Lillestrøm – klubben fra hjemstedet sitt. Den sjansen ønsket han å ta og da sto heller ikke vi i veien for det, sier daglig leder i Sarpsborg 08, Espen Engebretsen.

Geir Bakke er ansatt fra 1. januar, og leder sin første treningsøkt med LSK mandag 6. januar. Torsdag 2. januar klokka 13.00 inviterer vi til pressetreff på Åråsen med Bakke og LSK-ledelsen.

Vi ønsker Rælingen-mannen et stort velkommen til LSK!