Har gitt Lewandowski gode arbeidsforhold. (foto: bayern, twitter)

Forrige sesong passerte Robert Lewandowski Gerd «der Bomber» Müllers uslåelige 40 ligascoringer i samme sesong. På onsdag i DFL Supercup viste 32-åringen jyplingen Haaland hvem som er er kongen på tyske gressmatter. Det meste signaliserer at alt fungerer for Bayerns ypperste.

Likevel, som 32-åring vet Lewandowski at tiden er inne for å ta neste skritt – hvis Bayern ikke skal få de beste gjenværende årene av karrieren hans. Det siste halve året etter at det ble klart at Hansi Flick skulle forlate klubben, har tysk media mumlet om en Lewandowski som ikke var helt fornøyd.

Les: Forlater knalltøff konkurranse i Paris Saint-Germain

Forrige uke hevdet Bild at Lewandowskis agent hadde gjennomført samtaler med Chelsea – før Granovskaia og gjengen endte med Romelu Lukaku. Nå hevder vanligvis så velinformerte Sky Sports at Lewandowski har signalisert til Bayern at han er klar for en ny utfordring før kontraktstutløpet i 2023.

Ifølge Sky Sports er det ikke noe å si på trivselen for Lewandowski i Bayern, men han skal være frustert over at Bayern har vært avvisende til å åpne opp for et salg.

Stemmer dette, minner det sterkt om situasjonen til Harry Kane. Begge spillerne har tjent klubbene sine ekstremt lojalt, og overlevert sesong etter sesong (Lewandowski: 297 scoringer på 331 kamper, Kane: 221 scoringer på 336 kamper).

Les på Engelske klubber: Solskjær avslutter all diskusjon om Jesse Lingard

Så gis signalet fra spillerne om at tiden er moden for nye utfordringer, mens klubbene er lite lystne på å slippe sine største målgarantister.

Med to uker igjen av overgangsvinduet blir det neppe noen luftforandring for Lewandowski i sommer, i London kan Daniel Levy og Tottenham sørge for at det samme skjer for Kane.

OPPDATERT: Bekreftet: Harry Kane blir hos Tottenham!

Les: Beckham lirker seg foran Atletico Madrid, Newcastle og Serie A-klubber