Barcelona manager Xavi Hernández vet han trenger et lite mirakel

I forkant av Barcelonas besøk på Allianz Arena i München, er det en vanskelig statistikk som avslører den harde realiteten over hvor de står denne sesongen så langt: Robert Lewandowski har flere mål i 2021/22 enn hele Blaugrana-laget.

Den polske spissen er fortsatt i vanvittig god form og har hele 27 mål på 21 kamper denne sesongen. Barcelona som helhet har kun klart 25 mål i alle konkurranser.

Les: Liverpool villig til å sette klubbrekord

I Champions League, settingen der de møtes senere i dag, gjelder den samme sammenligningen. Lewandowski har ni mål i gruppe E, mens Barcelona har kun to.

Det bayerske laget ser ustoppelige ut, og boltret seg til fem seire på fem kamper, noe som gjør katalanernes oppgave enda mer gigantisk. For å komme videre til 16-delsfinalen, må de påføre Bayern sitt første tap. I München!.

Med all den konteksten ser det nesten ut som om Barcelona vil trenge et mirakel, og kanskje deres beste sjanse for fremgang vil være å stole på at Dynamo Kiev unngår tap på Estadio da Luz mot Benfica. Hvis Eagles vinner, må Xavis lag også ta alle tre poengene.

Les: Robert Lewandowski bruker uka til å vise hvorfor han fortjener gullballen