Øyvind Leonardsen

Nå hovedtrener for Aalesund Lars Bohinen (155 kamper i Premier League) måtte i sin tid rykke ut og farsvare sin gode venn og en av Norges mest suksessrike fotballspillere Øyvind Leonhardsen for begrepet «best uten ball». Det er urettferdig at begrepet blir brukt negativt for en løpemaskin som har levert så utrolig mye bra hardarbeidende fotball som Leo.  

186 kamper i Premier League

Øyvind Leonhardsen har spilt for Molde, Rosenborg, Wimbledon, Liverpool, Tottenham, Aston Villa, Lyn og Strømsgodset i tillegg til å ha løpt istykker motstander på langslaget i over 12 år.

Etter avsluttet fotball karrière har han jobbet som spillerutvikler for Lyn og Stabæk og trent diverse aldersbestemte lag i tillegg til å ta trenerutdannelse.

OBOS-ligaklubben, Mjøndalen som har ambisjoner om Eliteserien styrker trenerteamet foran 2018-sesongen. Inn kommer tidligere England-proff, Øyvind Leonhardsen.

«Dette er perfekt for meg. Mjøndalen er en klubb med fotballkultur, opptatt av spillerutvikling og har mange som bryr seg om klubben. Så jeg gleder meg veldig til å komme i gang», sier Leonhardsen til Mjøndalens nettsider.

Les: Vegard Hansen: “Det har vært en åpenbaring for oss”

 

(c) Foto: MIF: Øyvind Leonardsen

 

«Jeg er veldig opptatt av læringsprosessen. Sånn var jeg som spiller også, jeg ønsket alltid å forbedre meg. Det tar jeg med meg inn i trenerrollen her i Mjøndalen. Jeg ønsker å påvirke spillerne og laget til å bli bedre.

Som spiller rakk Leo å oppleve svært mye. Han har nærmere 200 kamper i Premier League for klubber som Wimbledon, Liverpool, Tottenham og Aston Villa. I tillegg står han oppført med 86 kamper og 19 mål med flagget på brystet.

Han har mottatt Kniksen-prisen som «Årets midtbanespiller» to ganger og kåret til «Årets spiller» av VG i 1994.

– Vi har sett et behov for en rolle som ikke er så vanlig i norsk fotball. Og vi tror Øyvind er den beste til å fylle den rollen. Det handler om å optimalisere hver enkelt spiller på a-laget. Vi forventer at våre spillere skal ha sult, ambisjoner og stor treningsvilje. Da må vi legge til rette for at de skal lykkes. Mjøndalen skal ikke bare utvikle gode lag, men også gode spillere. Og gjerne så gode at de tar klubben videre og bidrar til å oppfylle våre ambisjoner, sier administrativ og sportslig leder, Kenneth Karlsen.

Norges mest spennende, vi kommer til å se mye mer til Leo de neste 10 årene.
Leonhardsen blir dermed den andre nye treneransettelsen i vinter. Før jul ble det også klart at Hans Erik Ødegaard blir hovedtrener for U17.

– Jeg mener vi har Norges mest spennende trenerapparat. Fra U15 og opp til a-laget er det en usedvanlig høy kompetanse og kapasitet på trenersiden. Det står i stil med våre ambisjoner for a-laget og akademiet, sier Karlsen.

Leonardsen blir den femte treneren i teamet rundt a-laget. Det består i tillegg av Vegard Hansen (hovedtrener), Jan Remi Dalen (analysesjef og spillerutvikler), Erlend Madsen (keepertrener) og Eirik Pettersen (fysio og fysisk trener).

– Øyvind har spennende referanser med seg fra tiden som toppspiller og akademitrener. Samtidig forstår han helheten og dynamikken i en klubb. Det blir spennende å se hva slags resultater vi kan få av hans nye rolle, sier Karlsen.