Scolari. (foto: atletico m., twitter)

Vi har sett det på balløya med Roy Hodgson, Sam Allardyce og Neil Warnock. Nesten, eller passerte 70 er ingen alder for gamle sirkushester som har holdt gående i en halv mannsalder. Det samme gjelder for Luiz Felipe Scolari.

74-åringen har løpt frem og tilbake langs sidelinjen på kamparenaen for Brasil, Portugal og Chelsea. Alle korte opphold i trenerjobben, men Scolari har likevel opparbeidet seg legendestatus i bransjen. For brasilianske Gremio og Palmeiras har det blitt lengre arbeidsopphold, det samme i Kina for Guangzhou Evergrande. VM-tittel med Brasil i 2002, to ganger brasiliansk seriemester, en haug med cuptitler i Brasil, tittel i prøve-VM 2013 (FIFAS Confederation Cup) og en haug med titler i kinesisk fotball.

LES: Har økt prisen på spiss med ville 53 millioner euro!

Det hører også med til historien at Scolari ledet Brasil i den historisk smertefulle VM-kampen mot Tyskland som endte med 1-7 tap – i Brasil.

Siden november har Scolari kost seg som teknisk direktør for Athletico Paranaense, til det som har virket som en planlagt nedtrapping. Så fikk han telefonen. På fredag ble 74-åringen presentert som ny trener for Atletico Mineiro med kontrakt til desember 2024.

LES OGSÅ: Mason Greenwood er på lista, David de Gea er det ikke

Atletico Mineiro er en av de beste klubbene i brasiliansk liga med Hulk på laget. Scolari fikk et tilbud han ikke kunne takke nei til. «Ferien» er definitivt over for 74-åringen, i brasiliansk liga koker det godt.