Leeds sørget for at Bale aldri slapp til. (leeds, twitter)

Vi vet ikke om José Mourinho gidder å bry seg om hva som skjer hos Tottenham om dagen, men skader vel ikke på humøret hans at Champions League-plassen nå virker umulig – uten ham.

Leeds kom med et bittert 2-0 tap mot Brighton, mens Tottenham luktet fjerdeplassen til Chelsea etter Bale-showet mot Sheffild United. Begge klubbene trengte selvfølgelig seier, men Spurs trengte poengene mest.

Les: Der landet årets viktigste kontrakt

Marcelo Bielsa og gjengen var ikke med på å dele. Leeds startet presset og ga seg ikke før Stuart Dallas hadde satt inn til 1-0 etter tolv minutter. Tottenham kjempet på for å komme til muligheter, da Dele Alli sendte ballen til en fremadstormende Heung-min Son som iskaldt sendte ballen forbi Illan Meslier til 1-1.

Det så ut til at lagene skulle nøye seg med uavgjort til pause, men Patrick Bamford avsluttet et glimrende Leedsangrep til 2-1 med tre minutter igjen på klokka.

Etter Ryan Masons pep talk jaget Spurs-spillerne en utligning. Heung-Min Son var nær, Aurier det samme og Harry Kane fikk testet kvaliteten på tverrrliggeren.

Les på F7: Ny serie om tiden før Game of Thrones

Men da Tottenham sløste bort mulighetene til å ta kontoll på kampen, hamret Rodrigo like godt inn inn 3-1 scoringen i det 84. minutt, som siste spiker i Spurs-kista.

Leeds er i ferd med å avslutte en råsterk debutsesong på rundt 9. plass, samtidig som gjengen fra Elland Park stengte Champions League-døra (og kanskje også Europaliga) for Tottenham.

Les: Utrolig, men bekreftet: Neymar har signert!