Raphina og Rodrigo. (foto: leeds, twitter)

Forrige sesong var Leeds i perioder et av de mest underholdende angrepslagene i Premier League. Etter første kamp i øverste divisjon mot Liverpool uttalte Virgil van Dijk at denne gjengen ville mange slite mot. Verdens beste midtstopper fikk rett. En sterk 9. plass til Leeds fikk oss alle til å glede oss til andresesongen med Bielsa og gjengen.

Etter sommeren har det dessverre vært stille rundt Leeds. Det startet med 5-1 tapet mot Manchester United, etter dette har det blitt få tap, men heller ikke så mange seire. Derfor var søndagens kamp mot det definitive bunnlaget Norwich viktig. Her kunne ikke Leeds gi fra seg poeng.

Les: Timer etter Manchester Uniteds knusende Tottenham seier tok Antonio Conte sagaen en overraskende vending

Det begynte bra for gjengen fra Elland Road. Tidligere United-ving Daniel James lurte ballen forbi Tim Krul i Norwich-målet etter åtte minutter, men ble snytt for scoring av Grant Hanley som nådde ned til mållinja for en klarering. Tempoet i kampen fortsatte, men etter dette ble det tynt med muligheter før pause.

Gikk hardt for seg på Carrow Road. (foto: leeds, twitter)

Så skjedde det som avgjorde kampen i løpet av en hektisk fem-minutters periode. For da ti minutter var gått av andre omgang scoret Raphina etter et lekkert soloraid forbi tre Norwich-spillere til 0-1, to minutter senere dundret 19-åringen Andrew Omobamidele inn et skudd via tverrliggeren til 1-1, 90 sekunder senere fyrte Rodrigo av en kanon fra tretti meter til 1-2 og seier til Leeds.

Norwich må fortsatt jakte sesongens første seier, mens Leeds karret seg noen poeng til over nedrykksstriden.

Les: James Rodriguez ble grisetaklet, fikk selv gult kort og gikk helt bananas