På Leeds sin midtbane har 26 år gamle Kalvin Phillips regjert i en årrekke, etter å ha sagt nei takk til den røde delen av Manchester har han nå signert en avtale for de neste seks år sidene med de lyseblå.

Kalvin Phillips vil være den perfekte midtbanegeneralen bak Erling Braut Haaland, en rolle som «normalt» Fernandinho ville løst. 26 åringen har store sko å fylle etter Fernandinho som har forlatt klubben etter ni år. 37 åringen spiller nå for Club Athletico Paranaense i hjemlandet Brasil.

Det er med tungt hjerte Kalvin Phillips nå forlater «sitt hjem og sitt lag» og nå går til de regjerende seriemestre. Leeds sitter igjen med 48,7 millioner euro og har allerede sirklet inn en erstatter til bare 15 millioner euro.

Phillips har tilbrakt de siste tolv sesongene i Leeds. Fra 2010 til 2014 var han en del av klubbens akademi, før han i 2014/2015-sesongen tok steget opp på førstelaget.

Les: Gabriel Jesus gjenforenes med Mikel Arteta

Midtbanespilleren har vært en fremtredende figur siden klubben rykket opp i 2020. Store deler av forrige sesong ble imidlertid ødelagt av en hamstringskade som satte Phillips ut av spill i 14 sammenhengende kamper.

På totalt 214 opptredener for klubben endte 26-åringen på 13 nettkjenninger.

Også med det engelske flagget på brystet har Phillips gjort sakene sine bra. 8. september 2020 fikk han sin landslagsdebut mot Danmark. I fjorårets fotball-EM startet han samtlige av kampene da laget tok seg til finalen mot Italia, og leverte gode prestasjoner i tospann med Declan Rice.