Andrea Radrizzani

Championship klubben Leeds er i den verst tenkelige situasjonen rent økonomisk. – De har gjennom flere år satset hardt for å komme tilbake i Premier League og satset på at det vil føre en slags balanse i bøkene.

Leeds eier Andrea Radrizzani kaller Corona-pandemien en økonomisk katastrofe for klubben.

Les: Vil hente hjem Achraf Hakimi

Fotball står stille for tiden, og det koster klubber rundt om i verden mye penger. – Leeds leder Championship og er etter alle solemerker på vei til Premier League hvor større tv inntekter venter.

Italienske Andrea Radrizzani, som eier Championship-klubben Leeds, legger ikke skjul på at pandemien har store konsekvenser for klubbens økonomi.

«Dessverre er det en katastrofe for fotballverdenens økonomi. En klubb som vår taper åtte til ti millioner pund hvert år for å være konkurransedyktig, og ingen vil beholde en virksomhet som taper penger hvert år».

«Denne situasjonen gjør bare økonomien verre. Ved å ikke ha fem hjemmekamper, går vi glipp av 2,5 millioner pund. Noe som ellers er vår primære inntekt, da vi ikke mottar lignende beløp for midler til TV-rettigheter».

«Denne epidemien skjerper en situasjon som under normale omstendigheter er ganske komplisert,» sa Radrizzani til italienske Sky.

Les: OL i Tokyo er utsatt til 2021

Radrizzani fortsetter med å si at fotball ikke er det viktigste her og nå, og at pandemien kan få konsekvenser lenge etter den er over.