Jacopo Petriccione

Verden ser virkelig ut som et bedre sted for fotballklubben Lecce, de klarte før denne sesongen å rykke opp til Serie B for så å rase videre opp i Serie A. – Det øverste nivået i Italiensk fotball.

Denne gangen trengte de alle tilgjenglige kamper i Serie B før opprykket ble klart. –  syv år etter de rykket ned er de endelig tilbake på topp.

Før lørdagens kamp var allerede Brescia klare for Serie A mens Lecce var på andreplass med bare et poeng ned til Palermo, det eneste laget som fortsatt kjempet om direkte opprykk.

Det ble fort god stemning  Stadio Via Del Mare for allerede etter ni minutter satte Jacopo Petriccione inn det første målet på besøkende Spezua og etter 27 minutter var angriper Andrea La Mantia frempå og satte inn 2-0. – Slik var det lenge i det som utviklet seg til å bli en litt kjedelig kamp, men syv minutter før slutt våknet alle litt da Spezia-stopperen Elio Capradossi reduserte til 1-2.

Les: UEFA sitt valg av Baku faller ikke i god jord hos Arsenal

Men ikke mer ble scoret i kampen, og Lecce tok dermed seieren og direkte billetten til Serie A, der laget ikke har spilt siden 2011/12 sesongen.

Lecce – Spezia 2-1

9′ 1-0 Jacopo Petriccione
27′ 2-0 Andrea La Mantia
83′ 2-1 Elio Capradossi