Lars Lagerbäck

Noen kommer sikkert til å argumentere med at Island ligger to plasser under Norge på FIFA rankingen, og derfor er bedre. – Men still deg heller spørsmålet hvilket land deltar i internasjonale turneringer og hvilke gjør det ikke.

Den tidligere landslagssjefen for Norge, (Sverige også for en stund siden) Lars Lagerbäck er tilbake på sagaøya hvor han før han tok over det norske landslaget ledet Island med stor suksess. – Han skal ikke være alene om å gjenskape suksessårene 2011 til 2016. , Lars går inn i en ny rolle som teknisk rådgiver.

Les: Neymar burde ha valgt NHL

Det Islandske fotballforbundet (Knattspyrnusambandið) er i ferd med å bygge opp et meget solid team som trolig vil sørge for at Island, med bare 350 000 innbyggere vil kvalifisere seg til internasjonale turneringer igjen.

Arnar Vidarsson vil gå god nytte av Lars Lagerbäck sin betydelige erfaring og rutine. «Lars har enorm erfaring, som vil hjelpe oss i det kommende arbeidet. Han kjenner miljøet rundt det islandske landslaget og kulturen fra sin tid som islandsk landstrener og har selvfølgelig trent andre landslag og har vært i store finaler. Utnevnelsen av Lars styrker personalets arbeid og vil hjelpe oss med å nå våre mål»

Lagerbäck sier selv at han ser frem til å kunne hjelpe Island igjen, som han har mange gode minner fra.

Nå 72 år gamle Lagerbäck, som også har trent Norges og Sveriges landslag, hadde stor suksess som trener for Island, som han tok hele veien til kvartfinalen ved EM 2016.

F7: Se! En istapp som ser ut som en kolibri