(c) Bilde: Aafk: Nikola Tkalčić

Med et landslag som det Kroatia har, med spillere som  Dejan Lovren, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ivan Perišić og Šime Vrsaljko er det ikke rart at Nikola Tkalčić ikke har fått spille med flagget på brystet. – Den allsidige forsvarsspilleren som nå lånes av Aalesund er slettes ingen dårlig spiller, tvert imot, vi tror han ville vært klar for veldig mange andre landslag enn årets sølvvinner i VM:

Aalesund leier Sarpsborg 08-spilleren Nikola Tkalčić som var fast på det svenske gullaget IFK Norrköping i 2015 med opsjon på kjøp.

Kroaten har primært spilt back, både på høyre og venstre side, men kan også bekle en kantrolle.

Les: Riise familen liker å gi jernet og det skal lillebror også gjøre

Nysigneringen er fornøyd med det lille han har sett av byen og klubben.

«Førsteinntrykket er veldig bra. Jeg liker det jeg har sett av byen og stadion, så dette gleder jeg meg til».

Nikola ankom vakre Ålesund i går kveld og har brukt dagen til medisinsk test, og samtaler med Lars Bohinen. På spørsmål rundt 3-5-2 eller 3-4-3 smiler Nikola før han forteller:

– Før jeg kom til Sarpsborg spilte jeg i Norrköping, der spilte vi samme spillestilen, 3-5-2 eller 3-4-3, så spillestilen her passer meg utmerket. Jeg håper å kunne bidra med min erfaring utover sesongen, slik at klubben rykker opp.

Nikola ankom blåtrøyene etter forrige sesong, da kontrakten med IFK Norrköping gikk ut. 175 centimeter høye Tkalčić kom til det svenske laget i 2011, og fikk med seg 117 kamper for hvittrøyene. I Sarpsborg 08 er det blitt begrenset med spilletid for kroaten, som står med tre kamper i cupen for laget fra Østfold.

Hovedtrener Lars Bohinen er fornøyd med å få på plass den tredje sommersigneringen og gleder seg til å se Nikola i aksjon.

– Nikola er en spennende kantspiller og vingback som kan spille på begge sider. Det er en bra ballspiller som er kjapp med beina og har erfaring fra svensk seriemesterskap med IFK Norrköping. Han har egentlig ikke lykkes så mye i Sarpsborg, men Sarpsborg har en egen måte å spille på og noen krav til spillerne som kanskje ikke passer ham så godt, så vi håper han passer bedre hos oss.

Tidligere i sommer har Aalesund signert Ståle Steen Sæthre fra Nest-Sotra og U21-landslagskaptein Jonas Grønner fra Brann.

Les: Lover å spille med hjertet utenpå drakta

Les: Fra Brann til Aalesund

Spilleren har også vært innom de kroatiske klubbene NK Sloboda Varazdin, NK Varazdin og Varteks. På spørsmål rundt hvilken type spiller AaFK får, svarer Lars:

– Han vil utfordre begge vingbackene, og er noe lik Jernade i spillestilen. Bra med ball langs bakken, flink til å plukke ut spillere i trange situasjoner. Gode innlegg, en travel spiller som jeg kaller det. Så jeg tror vi kommer til å få mye glede av ham, avslutter Bohinen.