Unnskyld. (foto: barca, twitter)

En landslagstreners store utfordring, i tillegg til å vinne kamper, er å håndtere presset fra noen av de største og mektigste klubbene i verden. Selv om landslagstjeneste skal være «hellig», der klubbtrenerne ser på spillernes ekstra utsettelse for skader som en pine, skal et VM komme først. Så lenge du ikke jobber for Barcelona.

Ronald Araujo signerte i sommer forlengelse til 2026, og gjorde seg dermed til en av nøkkelspillerne i midtforsvaret til Xavi. Da uruguayaneren ble skadet i høst og måtte inn for operasjon i september, ble dette et tøft slag for Barca. Selv uten kamptrening siden 23. september, ble 23-åringen tatt ut til VM-troppen til Uruguay, men det er helt tydelig at Barca har stilt krav.

LES: Edouard Mendy i knallform forlater Stamford Bridge før Mason Mount

Uruguay spilte 0-0 mot Sør-Korea uten Araujo på banen, nå ryktes det at Barca-stjernen spares til siste gruppekamp mot Ghana. Landslagstrener Diego Alonso er lei av spørsmål om han går for fort frem med Araujo.

-Vi har ikke mottatt noen offisiell henvendelse fra Barcelona. Vi har en veldig god dialog med Barcelona og vi har en avtale med dem. Vi har respektert avtalen, og Araujo fortsetter med opptrening, sier landslagstreneren til Marca.

Det sies ikke hva avtalen går ut på, men at Alonso gjerne skulle ha sendt Araujo ut på kamparenaen mot Portugal på mandag, det er det liten tvil om. Da kommer Ronaldo, Felix, Fernandes og gjengen til å presse på for å finne åpningen i forsvaret til Uruguay.

LES OGSÅ: Ingen grunn til å tvile på hvem som skal erstatte Ronaldo

Det er ikke bare, bare å ha Barcelona-spillere på landslaget sitt.