(foto: salernitana)

Fotballen tar folk til mange rare steder. – Det er helt klart tilfelle for Stefan Strandberg som etter han forlot Norge og Rosenborg i 2015 har vært og spilt fotball på Sicilia, i Russland, i Tyskland og i Italia.

Stefan Strandberg returnerer til Norge og skal spille for Vålerenga. Han har fra før 63 kamper for osloklubben. – Han kommer fra Serie A klubben med Salernitana. – De reddet plassen i serien og da Strandbergs kontrakt gikk ut på dato 30 juni ble han værende i håp om å få forlenget kontrakten.

Les: Barcelonas oppdaterte lønnsliste for sesongen 22/23 er vanvittig

Vålerenga har etter en svært dårlig start på sesongen fått opp farten på poengsankingen. Etter fire strake seiere har Vålerenga klatret opp til en sjetteplass i Eliteserien.

Det ble bekreftet på en pressekonferanse tirsdag hvor Strandberg ble presentert. Midtstopperen har spilt i utlandet i lang tid før han returnerer til Eliteserien og Vålerenga. – Det med overraskende stoppestedet på hans karriere som utenlandsproff var Ural.

– Det føles bra og er stort for meg. Oslo er hjemme for meg. Prosjektet i Vålerenga trigger meg. Det er ekstremt mye talent og ferdighet i spillergruppen. Jeg har kommet hjem for å kjempe i toppen med Vålerenga, sa Strandberg under presekonferansen i Oslo.

Les: Solgt for 20 millioner: – Siste kamp ble faktisk mot Aalesund

Han la til at han hadde mange spennende tilbud i sommer. Han sikter mot å holde på posisjonen som nøkkelmann for Norge.

– Landslaget betyr svært mye for meg, sa Strandberg.

32-åringen har bred erfaring og kan skilte med 27 landskamper. Han har vært et klart førstevalg på stopperplass etter at Ståle Solbakken tok over som landslagssjef.