Junior Firpo har endelig gjort seg fortjent til tillit i den hvite drakta. (foto: leeds, twitter)

Det var stormende jubel på Elland Park da Barcelona-spiller Junior Firpo valgte klubben. Den dominikanske spilleren kom for en «overraskende grei» overgangssum på 15 millioner euro pluss. To sesonger senere har han fattige 42 kamper på banen uten å overbevise helt på venstrebacken. Med Javi Gracia ved rattet hos Leeds har situasjonen endret seg, men nå samler flere La Liga-klubber seg og venter på muligheten til å hente den tidligere Barca-spilleren tilbake til spansk fotball.

Firpo er tilbake i førsteelleveren hos Leeds. Siden Pascal Struijk ble skadet forrige måned i 2-2 kampen mot Man United, har Firpo vært med fra start de siste fem Premier League-kampene.

LES: Marca: 220 millioner euro er lagt på bordet

Nå er Struijk tilbake i kampform, men har måtte innta benkeplassen i de to siste kampene, Firpo har tilliten hos Gracia.

Ifølge Football-Insiders kilde er ikke Firpo bare populær hos den nye Leeds-manageren, flere spanske klubber ønsker å signere 26-åringen i sommer, de lukter muligheten for et Leeds-nedrykk og storsalg av spillere.

LES OGSÅ: Pogba tjener 2 602 310 pr minutt

Klarer Leeds seg i Premier League (som de gjør!!!) og Firpo finner toppformen under Gracia, skjønner vi ikke hva spilleren skal søke seg bort for. Om han er med i den langsiktige planen til Gracia, det er et annet spørsmål.