(foto: boateng, twitter)

Da det ble klart forrige vår at Jerome Boateng skulle spasere ut fra Bayern München på free transfer, ble Arsenal, Tottenham og Barcelona linket til spilleren med 363 kamper i Bayern-drakt. Det ble aldri noen overgang til Premier League eller La Liga, Ligue 1 ble neste stoppested for 33-åringen. Et valg som verken Boateng eller Lyon er helt happy med.

Midtstopperen signerte kontrakt med Lyon i september, der målet var å holde sammen til sommeren 2023. Ifølge L’ Equipe er sannsynligheten stor for at tyskeren må finne seg en annen klubb før tiden.

Les: Barcelona albuet seg foran i køen – skal overtale en av Serie As største midtbaneprofiler

Boateng kommer fra en av verdens beste klubber og er vant til å være en av lederne, ifølge den franske avisen blir denne stilen opplevd som overdreven av medspillere i Lyon-troppen. Når det heller ikke har vært imponerende takter på banen i kombinasjon med å være smågrinete, er Lyon-oppholdet i ferd med å nærme seg en slutt.

Det hjalp heller ikke at Boateng kom i slåsskamp med spilleren Lyon tjente 40 millioner euro på i januar. L’ Equipe hevder Boateng i januar røk skikkelig i tottene på Bruno Guimaraes, der flere måtte trå til for å skille de to kamphanene. Guimaraes ble hentet av Newcastle i slutten av januar for rundt 400 millioner kroner, Boateng holdes borte fra kamparenaen.

Les: Har lagt svimlende 35 milliarder på bordet for Tottenham

Tyskeren er ikke med i troppen som møter Nice på lørdag, L’ Equipe hevder det skyldes summen av det som har skjedd rundt Boateng den siste tiden. Nicht gut.