Ser? (foto: barcelona, twitter)

Det er nok av historier om nesten-overganger. Flere klubbdirektører river seg fortsatt i håret etter å ha takket nei til en pur ung Erling Haaland før han begynte å vise seg frem på den internasjonale arenaen, hos Barcelona er sommerens overgangsvindu en påminnelse på at også de hadde sin muligheten til å hente inn en ekstremt ettertraktet senterforward.

Noen måneder eldre enn Erling Haaland har Darwin Nunez brukt litt lenger tid på å hamre seg gjennom gjennombruddsveggen. Denne sesongen kom det 26 scoringer på 28 ligakamper for Benfica, 6 Champions League-scoringer på ti kamper. 22-åringen har en teknikk, fart og fotballråskap som har fått Liverpool til å lukke øynene, bryte klubbrekorden og gjøre 100 millioner euro klare til overføring til Benfica.

LES: Fortsetter Paul Pogba å rote forsvinner Juventus

Manchester United kom også inn i siste fase av Liverpools forhandlinger, men skjønte at Nunez-løpet var kjørt.

Så tilbake til Barcelona. Før Nunez var på vei til Benfica i 2020, banket Luis Suarez på døra hos Barca-ledelsen (før de bestemte seg for å kvitte seg med ham) og anbefalt direktørene om at: Denne spilleren må Barca ha.

-Da Nunez var hos Almeria (spansk andredivisjon), fortalte jeg Barcelona om ham. Jeg sa: Hold et øye på denne spilleren, han har noe interessant ved seg. Men de svarte: Nei, han er hos Almeria, han er for ung, fortalte Suarez til journalist Gerard Romero i 2021.

-Så i stedet for å nå betale 90 eller 100 millioner pund, kunne da ha betalt mellom 15 og 20 millioner pund for ham, sa Suarez.

LES: Gir 33 millioner mennesker fri for å se på fotballkamp!

Benfica så potensialet i den unge spissen som hadde dominert spansk andredivisjon, med 16 scoringer på 32 seriekamper. Tolv måneder etter overgangen til Almeria var det igjen tid for å pakke kofferten. Den portugisiske klubben hadde dratt frem 24,5 millioner euro, noe som gjorde uruguayaneren til den dyreste spilleren i klubbhistorien. To sesonger senere forlater samme spiller som klubbhistoriens største salg.

LES: De 13 spillerne i verden som har kostet over milliarden

Barcelona hadde muligheten for tre år siden, men ignorerte rådet fra Suarez. Nå kaver klubben rundt på en umulig jakt på Robert Lewandowski, mens Manchester City har sin Haaland, Liverpool får sin Nunez.

Au.