Gian Piero Gasperini

Gian Piero Gasperini som har ledet Atalanta siden 2016 er tilbudt mer enn en dobling av lønna hvis han går til Serie A rival Napoli.

Manageren ønsket ikke å svare direkte på ryktene som knytter ham til Napoli, men svaret hans blåste likevel litt liv i ryktene.

Atalanta kvalifiserte seg til neste sesongs Champions League lørdag kveld via en 2-0 seier over Patrick Dorgu og Lecce. Italia er i likhet med Tyskland tildelt en ekstra Champions League plass på grunn av nye regler og gode resultater for Italienske klubber i europeiske konkurranser.

Les: Ratcliffe albuer Arsenal og Chelsea med vanvittig bud på 164-måls Premier League-stjerne

Gian Piero Gasperini så på fra tribunen mens han sonet utestengelsen, men han var å finne i presserommet etter kampen.

Her ble han selvsagt spurt om kvalifiseringen til Champions League, men han måtte også forholde seg til rykter i det siste som har knyttet den 66 år gamle manageren til jobben i Napoli.

Gasperinis kontrakt med Atalanta går ut neste sommer og det har vært spekulasjoner om han burde prøve noe nytt etter åtte sesonger i Bergamo. Den karismatiske italieneren ønsket ikke å svare direkte på spørsmålet om fremtiden hans, men han helte litt bensin på bålet. «Vi spiller på onsdag (i Europa League-finalen mot Bayer Leverkusen, red.) og da må vi det.

Det viktigste for meg er at det må være utfordrende og om det er troverdig.

Det har enorm verdi å være kvalifisert til Champions League, men utfordringen er viktigere. Det er dette jeg har bygget min karriere på, sa Gasperini til pressen.

Gasperini har vært med på å lede Atalanta i Champions League tre ganger tidligere.

Les: Luka Modric har hatt det store møtet – er nå klar med signaturpennen

Han gjorde det med tre påfølgende tredjeplasser fra 2019 til 2021.

Det er også klubbens høyeste rangering i Serie A noensinne.