Gjør mer enn å leve drømmen - leverer også fra dag én. (foto: brentford, twitter)

Da Kristoffer Ajer hjalp Brentford til 2-0 seier mot Arsenal i debuten, gikk en drøm i oppfyllelse. Etter fem lærerike år hos Celtic var midtstopperen klar for verdens tøffeste liga. Status etter fire kamper tegner et bilde vi kan like.

Som én av tre mann i Brentford-forsvaret, var Ajer med på å stanse Arsenals gjeng med angrepsstjerner – effektivt og nådeløst.

Les: En av balløyas kuleste klubber er ikke lenger så kul for Philip Zinckernagel

– For å være ærlig, siden jeg begynte med fotball har guttedrømmen vært å spille her i Premier League. Å gå ut klokken åtte på fredag kveld og spille Arsenal for en fullpakket stadium, it´s a dream come true, fortalte Ajer til The Times før debuten.

Var seieren mot Arsenal et lite blaff?

Thomas Frank viste de kommende to kampene hva som kan komme ut av en sammensveiset gjeng med en norsk viking som forsterkning i forsvaret:

-uavgjort borte mot Crystal Palace (som senere dundret over ubeseirede Tottenham med 3-0)

-uavgjort borte mot Aston Villa

Før det første tapet kom forrige uke mot Brighton på hjemmebane. Surt, men helt naturlig at det måtte komme.

For Kristoffer Ajers del er det bare å se på statistikken hvilken påvirkning han har på spillet i verdens tøffeste liga. På fire kamper har Brentford sluppet inn to baklengs, to kamper med clean sheets.

To scoringer mot seg på 341 minutters spill i verdens tøffeste liga – for jyplingen Brentford!

Les på F7: Tre små fugler ble for mye for UEFA

Etter fire kamper står Ajer registrert med 8 luftdueller vunnet, 11 klareringer. Det er noe Money Ball over hvordan Brentford har hentet inn forsterkninger i sommer. Ajer kommer utenfor de fem største ligaene, men er som skreddersydd for Thomas Franks tropp og spillestil. Med Ajer har han økt styrken betraktelig i lufta, og har en midstopper som i tillegg til kriging i forsvaret kan håndtere ballen og være del av Brentfords fremadstormende angrep.

Fungerer også godt som klatrestativ. (foto: brentford, twitter)

For Ajer har overgangen til Premier League vært uproblematisk. Rangers-supporterne fyrte voldsomt da Ajer uttalte seg om at «han har utrolig respekt for den skotske ligaen, men det er litt for mange matcher hvor det ikke er utfordringer nok», men med den statistikken i verdens tøffeste liga for en nyopprykket klubb, da har han lov til å være litt breial.

Av det vi har sett så langt av både Ajer og Brentford, tror vi bestemt at denne gjengen bare såvidt har begynt.

Les: Premier League kan nå glemme Leon Goretzka